ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димов се върна без договор от Израел заради финансова криза в Макаби
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 18.08.2008Коментари (0)1004
© Plovdiv24.bg
Уникален малшанс съпътства титулярният защитник на Марица Иван Димов, който може да провали трансфера му в Израел, съобщават от пресслужбата на "жълто-сините". 22-годишиният защитник се завърна от израелския елитен тим Макаби Рамат Ган, където премина успешно функционалните-медицински тестове и бе одобрен.

Новакът в Израел обаче бил затиснат от неочаквана финансова криза, заради възникнали изненадващи вътрешни неуредици. Местната футболна федерация задължила ръководството на тима от Рамат Ган да да внесе още 50 000 евро депозит в централата, за да получи клубът лиценз за новото първенство. Шефовете обаче не успели навреме да направят плащанията и да приведат необходимите пари и така в момента отборът не може да картотекира нови футболисти, обяви самият Иван Димов.

"Всичко ще стане ясно до сряда-четвъртък. Казаха ми да чакам. И затова реших да се прибера в Пловдив, и без това трябваше да се прибера, за да си взема багажа. Ако нещата се развият в моя полза тръгвам веднага", обясни Димов. Бранителят бил приет много добре от съотборниците и шефовете на клуба. Бързо станал любимец в новия отбор заради силните си изяви в тренировките и в двустранните игри и заради веселяшкия си характер.

"Почти не се чувствах чужденец, защото в Макаби има шестима африканци и с мен чужденците станаха седем. Другите са местни млади момчета, които бързо ми приеха. Треньорът им също е много млад местен специалист, доскоро е бил футболист и е наясно с всичко", каза още Димов.

Ако в Макаби решат до края на седмицата финансовите си неуредици, работещият за Марица футболен мениджър Радослав Аврамов тръгва заедно с известния шведски импресарио Патрик Мьорк спешно за Израел за да финализират трансфера. Двамата агенти на място ще договарят и личите условия на играча.

Иван тренира близо две седмица в Тел Авив, след като получи персонална покана от ръководството на тима от Рамат Ган да се присъедини към отбора. Защитникът обаче има действащ договор с Марица и е картотекиран за жълто-сините в БФС. Затова ако се стигне до сделка здравенякът ще бъде само преотстъпен на Макаби до края на израелското първенство, а не продаден. Той си остава футболист на Марица и след изтичането на договора му с тима от Рамат Ган ще се върне обратно в Кършияка, освен ако двете страни не се разберат за друг вариант.

От Макаби Рамат Ган настояват Димов да подпише веднага договор за една година и дори са предложили на Марица опция за закупуването му след изтичане на контракта за преотстъпването му.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
ПФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой!
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: