Историческо нововъведение в "А" група от днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:25 / 20.03.2015
4390
Историческо нововъведение ще настъпи за срещите от родната "А" група до края на сезона. Шефът на съдийската комисия на БФС Никола Джугански обяви, че българските рефери вече ще използват спрей за отбелязване на мястото на преките свободни удари и стените по време на плейофната фаза от шампионата. Използваният по време на Мондиал 2014 в Бразилия спрей вече се наложи в евротурнирите и редица водещи европейски първенства.

"Благодарение на президента Борислав Михайлов бяха закупени спрейове и държачи за всички мачове. Имаме достатъчно до края на сезона. Това ще помогне много в ръководенето на срещите", потвърди пред "24 часа" Джугански.

"Започваме още с мачовете в петък. Ще се използват за всички срещи от плейофната фаза и в двете шестици", допълни шефът на съдийската комисия.

Спреят придоби голяма популярност по време на световното първенство в Бразилия миналата година. Той се използва в първенствата от Южна Америка от няколко сезона преди това.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 16


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).