Пловдивското Локо не прости на столичното и в реванша

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (181)
15:49 / 04.03.2015
16483
Отборът на Локомотив Пловдив се класира за полуфиналите за Купата на България, след като успя да отстрани съименника си от София. "Черно-белите" бяха безкомпромисен и в реванша срещу "железничарите", побеждавайки с 2:1. Така възпитаниците на Христо Колев-Бащата продължават напред с общ резултат от двата мача - 4:2.

"Смърфовете" се нагодиха по-добре на тежкия терен в "Надежда" и само след 10 минути игра пропуснаха да поведат в резултата. Йоан Ласиман центрира успоредно в наказателното поле на домакините, но крачка не достигна на Спас Делев да засече и прати кълбото в мрежата на Божидар Митрев.

В 17-ата минута след отлична контра Преслав Йорданов пропусна да даде аванс на столичани, когато останал очи в очи с Йордан Господинов стреля встрани от вратата.

Малко след това се откри нова добра възможност за пловдивчани. Александър Якимов бе изведен на стрелкова позиция от Бурабия, но вместо да стреля реши да подава към Делев и сгреши.

При третата се открила възможност "черно-белите" не сбъркаха и откриха резултата. Спас Делев стреля от фаул, Божидар Митрев не се намеси добре. Топката попадна в Дани Кики, който стреля от границата на наказателното поле. Коженото кълбо попадна в Ласиман, който спря топката и хладнокръвно е вкара в мрежата на Митрев.

Траян Траянов върна домакините в мача две минути преди края на първата част. Защитникът бе изпуснат след изпълнение на корнер от Ласиман и с глава прониза Господинов за 1:1.

В добавеното време Спас Делев сам срещу Митрев пропусна да върне аванса на "смърфовете", но стреля далеч над вратата.

На почивката Радослав Димитров се появи в игра, след като замени Бирсент Карагарен. Това бе и първи мач за бившия национал с екипа на "черно-белите".

В 52-ата минута Дани Кики пропусна чудесна възможност да нокаутира "железничарите". Капитанът в тази среща за пловдивското Локо от няколко метра не успя да вкара, след като Елтон изчисти негов удар от голлинията. 

Минута по-късно обаче Спас Делев не се смели над столичани и ги довърши с брилянтен гол. Нападателят се разписа след перфектен изпълнен фаул от границата на наказателното поле, който Митрев само изгледа как топката се спира в мрежата му за крайното 1:2. 

Така в рамките на четири години Локо Пд се класира за трети път на полуфиналите за Купата на България.

Локо Сф - Локо Пд 1:2
0:1 Ласиман 33
1:1 Траянов 43
1:2 Делев 53

Локо Сф: Митрев, Елтон, Траянов, Бранеков, Трифонов, Гъргоров, Том (Иванов), Старокин, Генов, Йорданов, Романов

Локо Пд: Господинов, Илиев, Сандански, Сечков, Филипов, Якимов, Карагарен (Василев), Кики, Бурабия, Делев (Костадинов), Ласиман (Дяков)



Виж коментарите (181)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).