ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Според анкета: Тотев е фаворит за кметския стол, трима го следват
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:10 / 16.02.2015Коментари (14)9134
© Plovdiv24.bg
Анкета сред над 6000 читатели на най-четената в Пловдив медия показа електоралните нагласи на пловдивчани в началото на кампанияата за местни избори.

Попитахме Ви "Ако изборите бяха днес, дали бихте подкрепили някоя от изброените личности за кмет на Пловдив.

Очаквано най-много гласове събра сегашният градоначалник Иван Тотев. Той събира малко под 40% от вота на анкетираните. Очакванията в Пловдив са Тотев безпроблемно да повтори мандата си, освен ако не настъпят драматични събития в оставащите до изборите месеци. Самият Тотев обаче все още не е обявил официално, че се впуска в битката за втори мандат.

След него се подрежда триото Дани Каназирева, Георги Титюков и Славчо Атанасов.

Най-популярната дама в пловдивската политика води с малко пред двамата си опоненти, събирайки 14%. Каназирева също още не е обявила официалната си кандидатура за кмет на града, но със сигурност ще участва в местните избори под една или друга форма.

Третата позиция си поделят Георги Титюков и Славчо Атанасов с по 13%.

Сегашният кмет на район "Централен" се очаква да поведе отново своята партия "Кауза Пловдив" в изборите тази есен. Plovdiv24.bg обаче научи, че е по-вероятно Титюков да се кандидатира за кмет на район "Централен", където за втори път попада в управлението му. Доводите са, че проблемите на района са му до болка познати и в политиката би бил най-полезен именно там.

Славчо Атанасов пръв заяви официално намерението си да се бори за кметския мандат. Бившият кмет на Пловдив за сега печели едва 13% от вота и няма много време да промени цифрите в своя полза.

Далеч назад след лидера и триото подгласници остават другите, чиито имена бяха пуснати в анкетата.

Унизителен е резултатът на лидера на БСП Георги Гергов, който събира едва 1% от анкетираните. Това означава, че Гергов не е харесван дори от "своите".

По едва 1% събират също и Венцислав Каймаканов, който вече бе кандидат за кмет на Пловдив, а освен това бе областен управител и кандидат за депутат от квотата на ДПС, както и Павел Шопов. За Шопов се очаква да е кандидат за кмет на тотално компрометиралите се "националисти" от "Атака", които в последните месеци неприкрито се грижат повече за интересите на Русия, отколкото за тези на родината си.

2% събира доктор Енчев. Бизнесменът-хирург е спряган от някои среди за кандидат-кмет от Реформаторския блок, но се ползва с не много голяма подкрепа в блока.

Здравко Димитров събира подкрепата на 5% от анкетираните, но ще му е трудно да пребори конкуренцията на Тотев и да е кандидат-кмет на ГЕРБ. Така, че тези 5% е голяма вероятността по време на изборите да прелеят във вота за Тотев, което повишава шансовете му за победа още на първи тур.

Отговорите "Независим кандидат" и "Друг кандидат" събраха съответно 3% и 8%.

Кой гласува?

Като се има предвид аудиторията на Plovdiv24.bg, анкетата може да се вземе за представителна, тъй като медията ни покрива почти изцяло населението на Пловдив. "Пропускаме" само възрастние хора над 65 години и крайно неграмотното ромско население. Затова тези резултати биха се преповторили с малко отклонение ако изборите бяха днес.

За да е максимално достоверна анкетата, се опитахме да ограничим опитите за манипулация от страна на партиите, а такива имаше. Най-честите бяха със злоупотреби с IP-та извън България, затова този вот бе премахнат от крайните резултати, а и сме убедени, че хора, живеещи на други континенти, няма да си направят труда да гласуват на местните избори, дори да имат адресна регистрация тук. Меродавен е вота на хората, живеещи в Пловдив, респективно в България.

Изводите?

Изводът, който можем да направим, е, че Тотев е фаворитът на пловдивчани, при това категоричен. Шансовете му да спечели изборите на първи тур не са малки. Освен това неговият съпартиец Здравко Димитров събира немалко проценти (5%), което означава, че кандидатът на ГЕРБ има в резерв.


Лошата новина за триото подгласници, които са на непреодолимо голямо разстояние от Тотев, е, че награда за второто място в кандидаткметската битка няма. Добрата новина е, че шансовете им да вкарат немалък брой общински съветници, са добри.

Това означава, че ако изборите бяха днес, Тотев щеше да ги спечели безпроблемно, но пълното му мнозинство в общинския съвет би било под въпрос. 3 партии са кандидати за негови управляващи партньори.

В месеците до изборите Тотев и управляваната от него партия ГЕРБ в Пловдив ще се опитат да спечелят пълно мнозинство в Общинския съвет, като по този начин ще си издействат самостоятелно и независимо управление.

От своя страна триото подгласници ще се опита да стопи разликата до Тотев и ГЕРБ, за да не позволи на сегашния градоначалник да вземе пълната власт в града ни и да управлява сам.

Въпреки предрешените на пръв поглед избори, битката обещава да е интересна. Освен изброените 4 политически формации, поне още 3 няма да останат безучастни към изборите.

Реформаторите имат силни позиции в града и с подходящия кандидат могат да се борят дори за третото място.

БСП и ДПС също няма да останат безучастни. Знаем как ДПС "мобилизира" ромските махали.

БСП, въпреки все по-затихващите си функции в града, със сигурност ще успее да "пласира" поне двама-трима съветници. Като цяло обаче се очаква партията да достигне ново дъно в Пловдив и трендът надолу, в броя избиратели, да продължи. БСП имаше своя шанс за ренесанс в Пловдив след катастрофата на парламентарните избори, но преизбирането на ръководството означава, че "червените" трябва да преживеят още по-голямо унижение, за да се преродят. Опасността идва оттам, че след местните избори трупът, който представлява партията в Пловдив в момента, може да не подлежи на съживяване. Не е изключен и варианта БСП умишлено да не фаворизира свой кандидат и негласно да подкрепи "чужд", както бе на предните избори.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И аз бих гласувал отново за Тотев, понеже виждам реални резултати в града. Сигурно и той краде, няма начин да не е така, но освен това прави и по нещо за града. А предишните само крадяха. Единственото, което не ми хареса е, че вдигна данъците много и много хора поради тази причина няма да гласуват за него.
на 16.02.2015 г.
0
 
 
Избираме някои като Хитлер или Пиночет или Чичолина и Пловдив ще се оправи верваите ми
на 16.02.2015 г.
+4
 
 
Мисля, че Тотев си заслужи още един мандат. Лошото е, че за Слафчоу ще гласуват и "хора", които не са гласували в тази анкета.
+8
 
 
И кой е кандидатът на БСП, мога ли да знам??? Дето Станишев обяснявал, че в Пловдив ще спечели ГЕРБ, респективно Иван Тотев, само ако от БСП-то позволили това... Къде са им претенциите на БСП-то? Или сега ще кажат, че сайтът е манипулиран и е на някой от ГЕРБ и са измислени резултатите? Или, че Тотев купувал гласовете на циганите, нищо, че на последните избори баш в Източен, към който се води Столипиново, беше спечелил Славчо Атанасов... Да разберат веднъж завинаги, че пловдивчани не са прости хора и няма да има червен кмет в Пловдив!!! И БСП-то като почнат да обясняват, че ГЕРБ само говорели за асфалтиране и режели ленти... И питах един заклет симпатизант на БСП-то: Ми добре де, виж по времето на Тотев колко булеварди се асфалтираха, а преди това не го е правел никой... Той ми каза, че преди това се били асфалтирали много повече, ама никой не го отразявал, щото пловдивските сайтове, които отразявали тея новини, били герберски... Или по-скоро улиците, които преди са асфалтирали, явно са невидими :))) Айде със здраве ;)
+9
 
 
Като гледам само на Титюков снимката е реална. При другите е играл фотошопа здраво! Особено при русокоска - може да я объркаш с някоя "актриса" от имението на Хю Хефнър.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 16.02.2015 г.
+1
 
 
Тотев трябва да спечели с над 50% на първи тур, за да има достатъчно мнозинство в общинския съвет и да не му се налага да прави коалиция.
+3
 
 
Подкрепям Тотев,но бих искал да има опозиция в общинския съвет,никой не бива да преяжда с власт!!
+14
 
 
много ясно че Тотев ще е фаворита,вижте какво се направи в Пловдив през неговия мандат,а Славчо да се маха,никой не го иска
+8
 
 
Всички имат някакви символи при предизборната кампания. На глафчо ще е-ренде! А на Дани-пилон! Голямо шоу ще бъде-ако Дани агитира ,като се увива около пилон, а Глафчо с каска на главата стърже постен кашкавал на рендето,а след това се тегли на кантарчето..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: