Лаута Арми: Да опазим народа си!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
12:23 / 04.02.2015
10426
Част от привържениците на Локомотив излязоха с декларация по повод зачестилите прояви на насилие над български граждани от представители на малцинствени групи.

Ето и текста на декларацията:

Във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления извършени от представители на циганския етнос, искаме да изразим категоричната си позиция по този въпрос.

В последните няколко години ставаме свидетели на десетки случаи на насилие от цигани над българи. Документирани такива има в редица малки села и общини, като по-знакови са събитията от село Мечка, Дряново, Карлово /цели четири за последните две години/. 

Чрез тази декларация искаме да изразим нашето безпокойство от случващото се, което поражда усещането, че държавата и институциите са абдикирали и напълно са се отказали да защитават българския народ от нарастващата битова престъпност в тези райони!

Циганските набези и побои не са частен случай, напротив - те се превръщат в една унизителна и грозна тенденция. Българите, чиито родни къщи се намират по тези краища на нашата страна буквално доизживяват живота си в страх от това, което се случва около тях! Всички ние ясно виждаме, че държавата ни я няма и не успява или не иска да защити собствения си народ. 

Ние от Лаута Арми отказваме да толерираме безчинствата по тези забравени /умишлено или не/ от политиците места, двойните стандарти и привилегировано отношение за някои етнически групи. Всичко това, правено с ясната цел "да опазим етническия мир"...само, че неуважаеми дами и господа политици, докато ние мируваме етнически, нещо грозно се случва около нас! 

Недоглеждането на проблема от страна на МВР в тези райони, предполага разрастване на чувството за безнаказаност у извършителите и съответно всичко това води до своеобразен цигански терор! Категорично настояваме за отделянето на ресурс, който ще осигури присъствието на денонощни полицейски патрули в проблемните селища, така както такива патрули дежурят и в големите градове на страната! 

Очакваме и ще следим за бързи и адекватни мерки в посока овладяване на циганската престъпност по тези места. Ако тези пагубни за държавата ни и унизителни за българите престъпления продължат, ние от Лаута Арми запазваме правото си на отговор там, където неведнъж сме отстоявали българските чест, достойнство, справедливост и морал - на улицата! 

Никой не желае събитията от знаковото село Катуница да се повторят, затова за пореден път призоваваме държавата да си свърши работата. Защото търпението на хората е изчерпано! Настояваме законът да бъде еднакво прилаган за всички, за да можем по този начин да си извоюваме правото да живеем в една цивилизована и развита европейска България!

Не на последно място искаме да изразим съпричастността си с роднините на пострадалите и всички ние заедно се молим за скорошното оздравяване на Тони Драгиев.

Лаута Арми



Виж коментарите (26)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).