Ботев приема Левски в директна битка за място в "Топ 6“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:02 / 23.11.2014
3251
Преди началото на сезона малцина са очаквали, че Левски ще трепери за мястото си в първата шестица, но в момента ситуацията е такава, че "сините" са притиснати до стената и нямат право на повече грешки. 

Отборът на Георги Иванов-Гонзо влезе в серия от тежки загуби, а след домакинската загуба от Берое предстои гостуване на Ботев. Двата отбора имат еднакъв актив и са преки конкуренти за местата в горната половина на таблицата. Преди три месеца Левски се наложи в София с 2:1, като победното попадение падна в последната минута и бе дело на бившия футболист на "канарчетата" Луис Педро. В Пловдив обаче "сините" са в серия от 3 поредни загуби и при всяка от тях получиха по два във вратата си. 

Мачът в "Коматево" ще е по-специален за наставника на Ботев Велислав Вуцов, който преследва първа победа срещу отбора на сърцето си. Той ще остави на пейката централния нападател Александър Колев, който не е напълно възстановен от контузията, получена при победата над Литекс в Ловеч (2:1). В предни позиции за "жълто-черните" ще играят Цветелин Чунчуков и ветеранът Иван Цветков, а фаворити за местата на двата фланга са Мариян Огнянов и Момчил Цветанов. Възможно е обаче вместо Цветанов да стартира Лъчезар Балтанов

Старши треньорът на Левски Георги Иванов планира да пусне на върха на атаката Валери Домовчийски, а Антонио Аниете да бъде изнесен на лявото крило. Мигел Бедоя ще се нагърби с ролята на офанзивен халф, а отдясно ще действа Роман Прохазка. Луис Педро ще остане на пейката, а Мирослав Иванов е наказан заради червения картон, който получи срещу Берое. Очаква се Пламен Димов да играе като опорен халф на мястото на контузения капитан Владимир Гаджев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).