Молебен за победата на Кубрат Пулев отслужиха в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:00 / 13.11.2014
2671
Молебен за здраве и победа отслужиха свещеници в Асеновград за Кубрат Пулев. Тази събота той ще се бие срещу носителя на световната титла Владимир Кличко. 

Молебенът бе по инициатива на архиерейския наместник свещеноиконом Йордан Георгиев, който донесе в асеновградския храм "Св. Николай Чудотворец" ръкавиците, каската и други спортни атрибути на българския боксьор, любезно предоставени от бившия боксьор на клуб "Тракия"-гр. Пловдив Ангел Биков. Те бяха изложени в църквата пред иконата на Света Богородица Скоропослушница, която да пази Кубрат в двубоя и по-бързо молитвата за победа да достигне до Бога. 

Това разясни отец Йордан, който допълни, че Кубрат Пулев е религиозен и вярващ човек, който преди и след всяка среща се прекръства. А Асеновград е град на вярата, малкият Йерусалим, и чрез тази молитва всеобщата вяра и подкрепа на целия български народ ще достигнат по бързо до нашия боксьор.

За молебена в асеновградския храм се събраха много спортисти, треньори, граждани, представители на различни спортни организации и военнослужещи от местното военно поделение. Кубрат Пулев ще победи на срещата с Кличко-това предрече след службата архиерейският наместник свещеноиконом Йордан Георгиев. А множеството, което се бе събрало в църквата, целуна иконата на Богородица с молитва за победа и на излизане докосваха ръкавиците на боксьора за късмет.

В израз на подкрепата си към Кубрат Пулев на мача срещу Кличко местната управа ще пусне видео-стената на площад "Акад. Николай Хайтов" по време на студиото и самата среща в събота от 23:00 часа.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 8


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).