Ботев ще отказва Черно море от първата шестица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:03 / 02.11.2014
2270
Отборът на Черно море приема Ботев (Пловдив) в мач от 14-ия кръг на "А" група. Двубоят на стадион "Тича" започва в 14:30 часа.

В Ботев се готвят да изненадат неприятно Черно море на негостоприемния стадион "Тича" във Варна. Треньорът Велислав Вуцов и възпитаниците му са амбицирани да откажат варненци от надеждите им да успеят да се преборят за място в топ 6 след края на редовния сезон. Тимът, воден от Никола Спасов, е сред тези, които евентуално могат да застрашат позицията на "жълто-черните" в първата шестица. Пловдивчани ясно осъзнават значимостта на сблъсъка в морската ни столица и неслучайно проведоха двудневен минилагер край морето. Избраниците на Велислав Вуцов за двубоя във Варна са същите 19 от дербито с Локомотив (Пловдив) за купата през седмицата.

За разлика от състава, извоювал равенството на "Лаута" във вторник, сега сред стартовите 11 ще е чехът Томаш Иршак, който се излекува от вирус. С оглед на тежкия терен на "Тича", който няма да позволи на "жълто-черните" да демонстрират по-добрия си технически арсенал, Вуцов е подготвил изненади, с които да успее да надхитри коравия отбор на колегата си Никола Спасов.

Треньорът на Ботев вероятно ще подреди тима си 4-4-2. В атака този път партньор на Иван Цветков ще бъде Цветелин Чунчуков, който ще започне на мястото на героя от "Лаута" Александър Колев. В халфовата линия ще играят Томаш Иршак, Милен Гамаков, Лъчезар Балтанов и евентуално Горан Галешич, ако Мариян Огнянов не е в състояние да играе. Защитното каре се очаква да оформят Йордан Христов, Божидар Васев, Ромен Инез и Пламен Николов. Ако здравословното състояние на последния не му позволява да стартира, вместо него в сърцето на отбраната на французина ще партнира Радослав Терзиев.

Домакините от Черно море не са отписали двубоя и пред тях целта са трите точки. Никола Спасов знае кои са силните страни на своя тим и със сигурност ще ги покаже днес.

Черно море отново ще се подреди 3-3-3-1. Пред вратаря Илко Пиргов ще играят трима защитници в линия - Александър Александров, Кирил Котев и Михаил Венков, а пред тях ще са Марчин Буркхард, Стенно дос Сантос и Тодор Паланков. Отдясно ще атакува Матиас Курьор, отляво - Иван Коконов, а Бекир Расим ще излезе зад изнесения в атака Мирослав Манолов. Спасов няма да може да разчита на невъзстановените Слави Сталев и Георги Божилов, както и на трайно контузения вратар Георги Китанов.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).