Локо и Левски излизат в битка за легендите си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
08:45 / 18.10.2014
4135
Локомотив Пд приема Левски на стадиона в парк "Лаута" в опит да сложи край на негативната серия от три поредни домакински загуби от "сините".

Последният успех за "черно-белите" срещу столичани в собствения им дом е от края на сезон 2011/12, когато спечелиха с 3:2 след гол от дузпа на Христо Златински

От тогава левскарите наредиха три последователни успеха с 1:0, 3:2 и 2:0. Днешната среща обаче се различава много, защото Локото се бори със зъби и нокти за оцеляването си в елита, сините търсят да наберат скорост преди вечното дерби с ЦСКА другата седмица, а и двата отбора са водени от живите си легенди -Христо Колев и Георги Иванов-Гонзо.

В Локомотив Пд са на гребена на вълната след домакинския успех над Литекс в предишния кръг. Феновете на "черно-белите" се готвят да напълнят стадиона, за да покажат подкрепата си към легендата Христо Колев и неговите момчета. Бащата ще води отбора за последно без необходимия Про лиценз, а на Лаута трябва да намерят човек с нужната тапия за гостуването на Славия в следващия кръг. 

Любимецът на "черно-бялата" публика ще разчита на най-доброто, с което разполага към момента. Аут е единствено трайно контузеният Здравко Илиев, но в групата ще попаднат стража Теодор Скорчев и офанзивния халф Емерик де Врийзе. 

Бащата ще заложи на познатата единайсеторка, в която атаката водят младата надежда Бирсент Карагерен и играещата легенда на отбора Мартин Камбуров. За капитана на пловдивчани срещата е 14-а с черно-белия екип срещу Левски и в нея той ще търси 10-ия си гол срещу сините.

В Левски Георги Иванов ще трябва да решава дилеми в халфовата линия. Капитанът Владимир Гаджев е наказан и именно с избирането на негов заместник е свързан най-големият проблем пред Гонзо. 

Карето варианти са Радослав Цонев, Роман Прохазка, Стефан Велев и испанеца Мигел Бедоя. Най-близо до титулярното място изглежда Роман Прохазка, който впечатлява с изявите си през сезона до момента. 

Отдясно най-вероятно ще започне Бедоя, но не е изключен от логика и варианта с младия Божидар Краев. Той направи силен дебют като титуляр с хеттрик срещу Спартак Вн за купата, а впоследствие впечатли и срещу Марек. В нападение Гонзо няма голям избор и почти сигурно ще заложи и на двамата си атакуващи футболисти - Валери Домовчийски и Антонио Аниете. Трите точки са важни за сините, така че Георги Иванов-Гонзо ще заложи на опитните си състезатели.

Очакванията на "Лаута" са Бащата да продължи възраждането на Локо, а в Левски се надяват победа в Пловдив да е трамплин и към успех във вечното дерби след седмица.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).