Ботев отстрани Локо от Купата на БФС при набор 99

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:11 / 10.09.2014
2714
Ботев победи с 2:0 Локомотив в дербито от първия кръг за Купата на БФС при набор 99. По този начин "канарчетата" изхвърлиха градския си съперник от надпреварата. Головете за "канарчетата" реализираха Васил Василев и Милен Златков през втората част.

Срещата започна равностойно, като в първите 15-ина минути нито един от двата отбора нямаше превес на естествения терен на базата в "Коматево". В 9-ата минута Рангел Костурски центрира отляво и Здравко Жилов засече, но топката мина над вратата. 60 секунди по-късно Мартин Татаров засече топката от движение, а коженото кълбо мина в опасна близост от напречната греда. След равностойното начало момчетата на Румен Байрев взеха инициативата и натикаха гостите в собствената им половина, а головите положения пред вратата на "смърфовете" летяха едно след друго. В 19-ата минута Мартин Татаров спря топката на гърди пред наказателното поле и шутира от въздуха, но вратарят на "черно-белите" със сетни усилия изби.

В 21-ата минута капитанът на "жълто-черните" Димитър Калчев проби остро по дясното крило, навлезе в наказателното поле и се опита да намери непокрития Татаров, но вратарят на "смърфовете" пресече подаването. Едва в 25-ата минута "железничарите" отправиха първия си удар по посока вратата на Симеон Симеонов, но шутът бе много неточен. В 28-ата минута, след центриране към пенала на Локомотив, Божидар Софков от воле разтресе напречната греда на вратата на "смърфовете". В 30-ата минута "жълто-черните" изпълниха късо ъглов удар, след което Димитър Калчев центрира към Мартин Татаров, който от непосредствена близост прати топката над вратата. В 33-ата минута Мартин Татаров получи пас зад защитата на "черно-белите" и останал очи в очи със стража на локомотивци стреля в тялото му. 2 минути по-късно удар на Божидар Софков от 18 метра мина над напречния стълб.

В първите минути след почивката доминацията на ботевистите продължи. В 41-ата минута Георги Стайков отправи топовен шут към вратата на "смърфовете" от 22 метра, но вратарят на "черно-белите" за пореден път се намеси добре и спаси. В 43-ата минута гредата за втори път се оказа преграда пред гола на "жълто-черните", след като центриране от ъглов удар бе засечено от Васил Василев, а стражът на "смърфовете" се опита да избие топката, но тя се удари в напречната греда. В 48-ата минута, при първата си сериозна атака, гостите имаха отлична възможност да поведат. Играч в "черно-бяло" бе изпуснат от защитата на "канарчетата" и останал очи в очи с вратаря на Ботев шутира, но Симеон Симеонов се намеси блестящо и спаси.

Само 2 минути по-късно "канарчетата" откриха резултата. Рангел Костурски центрира от ъглов удар, а Васко Василев с глава прати топката във вратата на "черно-белите", вдигайки на крака около 200 зрители, които наблюдаваха срещата. След попадението "смърфовете" се активизираха и създадоха няколко опасни атаки, които бяха предотвратени от "жълто-черната" защита. В 65-ата минута Мартин Татаров получи добър диагонален пас, преодоля защитник на "черно-белите" и навлезе в наказателното поле на Локомотив, след което пусна пас на празна врата към Милен Златков, а крилото на "канарчетата" без затруднения вкара топката в опразнената врата за 2:0. Това попадение успокои домакините и "канарчетата" търпеливо чакаха края на срещата. 2 минути преди последния съдийски сигнал Петър Главчев шутира от дъгата на наказателното поле, но над вратата на "смърфовете".



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).