ПКД "Цар Симеон" приема заявки за участие в турнира за купа "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:40 / 16.07.2008
764
Заявките за участие в класик турнира за купа "Пловдив" ще се приемат до последно, непосредствено преди петъчната официална техническа конференция на състезанието. Такива са изискванията на международната федерация по колоездене (U.C.I.), под чиято шапка ще мине мащабната проява под тепетата, стартираща в събота. Това съобщи изпълнителният директор на пловдивското колоездачно дружество Цар Симеон Рея96 - главен организатор и домакин на надпреварата.

Турнирът тази година е от много високата категория 1.2 - най-големият коефициент, който се дава за еднодневни състезания. Той е валиден за световната купа на шосе и за индивидуалната ранглиста на U.С.I. Заявки досега са постъпили освен от България, още от Румъния, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Гърция, Турция и Унгария.

Първият състезателен ден (на 19- юли), който е валиден за световната купа, колоездачите ще се пуснат по затворен маршрут с обща дължина на трасето 168 километра. Според регламента всеки един състезател, финиширал с време, превишаващо времето на победителя с повече от 5%, няма да бъде класиран. Времевите ограничения при финиширане, в изключителни обстоятелства, ще бъдат увеличавани от съдийската комисия, гласят правилата на турнира. За втория състезателен ден - в неделя, е предвиден атрактивен 60-километров критериум в жилищен район Тракия.

Близо З 000 лева ще спечели победителят в Гран-при турнира за купа "Пловдив". по колоездене на шосе, на който главен организатор и домакин е "Цар Симеон Рея96". Това съобщиха от организационния комитет на състезанието. Шампионът ще получи точно 1 455 евро от внушителния награден фонд, което е според изискванията на международната федерация - U.C.I. Това е паричната награда за еднодневни състезания в Европа, какъвто е този старт. Подгласникът на победителя ще вземе 726 евро. Третият в крайното подреждане пък ще прибере 365 евро, както е по регламента за такъв тип състезания. Всички останали колоездачи, които намерят място в двадесетицата също ще бъдат премирани с фиксирани суми от наградния фонд. Така например четвъртият ще получи 183 евро, а петият и шестият - съответно по 108 евро, и т.н. Съставът, с който ще участват домакините от Цар Симеон Рея9 все още не е известен. Той ще бъде обявен от главния треньор на клуба Петър Павлов едва в петък, ден преди старта.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).