Димитър Христолов: Георги Христов е неблагодарник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:38 / 16.07.2008
7361
С Димитър Христолов винаги е интересно да се говори. Той е от този тип хора, които не се притесняват да назоват нещата такива каквито са. С обикновени думи, без да ги разкрасява. Босът на "канарчетата" говори обширно по наболялата тема за Георги Христов, както и за други неуредици, станали в близко време около Бирената фабрика.

- Г-н Христолов, взехте ли в крайна сметка 200 000 евро от Левски за Георги Христов?

- Ама как ще сме взели нещо, как?! Абсолютно нищо не е пристигнало от "Герена". То на левскарите им се привижда, че трябва да платят само 200 000 евро. Наистина има такава пета точка в договора, че може да се изплати въпросната сума.

- Тогава?

- Има обаче и шеста точка, която гласи, че двата предишни отбора Марица и Ботев, които са притежавали правата на Христов, могат да свалят или вдигат упоменатата цена. И ние сме се спрели на милион евро. Това не е нещо ново за хората от "Герена", защото сме фиксирали тази сума още от ноември 2007 година. Мениджърът Георги Градев е написал доклад до спортния съд в Лозана, който е 92 страници. Там е описано всичко. Очакваме до месец съдът да се произнесе. Убеден съм, че ние ще излезем победители.

- И какво ще стане?

- Този неблагодарник Георги няма да играе футбол четири или пет месеца, за да му дойде акълът. Всичко започна от доскорошния изпълнителен директор Марин Бакалов, който първи му е пуснал мухата, че може да ходи в Левски. Даже преди време самият Георги не вярваше изобщо, че това може да стане и казваше "Абе, тоя луд ли е, та така лесно ме праща в Левски!". Явно на "Герена" са си помислили, че могат да ни преметнат по същия начин както с Веско Минев. Какво да ти кажа.

Това момче се молеше да отиде първо в ЦСКА, после в Черноморец, но не го взеха там. Тук неговите съотборници му слугуваха, за да стане голмайстор. Превърна се в идол на публиката и виж ниската му култура как реши да се махне от Ботев. Абе, ела и кажи, че искаш да ходиш в Левски. Но оттам никой официално не дойде да преговаря с мен.

Днес четох в едно интервю, че Мишел Платини ще започне да се бори срещу кражбата на талантливи футболисти от един отбор в друг. Приветствам това начинание. Ама ако левскарите пуснат в игра Христов, може после от съда в Лозана да направят така, че в продължение на две години да не могат да картотекират какъвто и да е футболист.

- Кажи защо спомена името на Марин Бакалов?

- Ами споменах го, защото уж възпитан, интелигентен, а ми забиваше нож след нож в гърба. Първо с това, че подкукороса Георги за Левски. След това с тази муха Георги
Дерменджиев направиха така, че Ники Димитров отиде в Сливен. И естествено изгоних и Марин, и Дерменджиев.

- А защо Тенчо Тенев и Лилчо Арсов не са вече в Ботев?

- Тенчо сам пожела да си тръгне, защото не можел да издържи. А за Лилчо е по-добре - малко да си отпочине. След време винаги вратата ще му е отворена като треньор при нас. Той е легенда на клуба и аз няма да го забравя.

- Как събра дуетът Коце Ангелов за старши треньор и италианеца Стефано Кусин?

- От две-три места получих много добри препоръки за Коце. За Стефано Кузин специално ми се обади моят приятел и популярен италиански мениджър Мауро Бернабей. Каза ми много добри думи за Кузин. Водил е националния отбор на Камерун до 21 години. Даже у нас ще гостува президенът на камерунската футболна федерация. Ангелов и Кузин станаха страхотен дует. По цял ден двамата говорят само за футбол и за модерни тактически виждания. Те са както по едно време начело на националния тим на Швеция имаше отличен треньорски дует.

- Как стана преминаването на Какалов в Динамо(Минск)?

- Каква разлика между него и между Христов! Шапка му свалям на Какалов. Колкото неприятности имах с Христов, толкова положителни изживявания имах с трансфера с Какалов. Може да е луд на терена, но знае как да говори и да се държи извън него. Подписа с Динамо(Минск) за три години и колкото пари им поискахме, толкова дадоха. Ще ги платят на един транш, но няма да кажа за каква сума става въпрос. Само ще добавя, че сме доволни.

- Какво ново около играчите на Ботев. Кои остават, с кои преговаряте и кои отказаха да подпишат?

- Договорите си с нас подновиха Гаров, Тимонов и Даниел Божков. Тук искам да отворя скоба, че след като е подписал вече с нас, Даниел няма да ходи в Черно море. Преговори водим с Аврамов и Саидходжа. Отказаха да подпишат Кръстев и още един неблагодарник: Боби Караматев.

- Какъв е случаят с него?

- През пролетта беше контузен. Можех изобщо да не му плащам, а вместо това като подарък му давах заплати без да играе. Но сетне и той се направи на интересен. Но Ботев може и без такива като него.

- Имате още един силен футболист - Гаджалов, който може след време също да стане прицел на някой гранд?

- Това момче е много свестно. Не случайно е в националния тим на Мишо Мадански. Той има договор с нас, бетониран е за пет години.

- Вярно ли е, че лагерът в Италия е като бартер с бившия отбор на Мауро Алегре?

- Абе какви глупости говорят, не ме интересува. Аз съм се бръкнал лично от джоба и извадих 40 000 евро. Момчетата ще бъдат до 31 юли в една хубава база на 20 километра от Норча. Имаме предвидени контроли с Асколи, Анкона, Емполи, Катания, а на самия 31 юли ще играем със Сиена. После се връщаме в Пловдив, за да изчакаме началото на първенството.

- Имате ли проблем с лиценза на стадиона?

- Няма да има. Всичко ще е наред до започването на шампионата.

- Вярно ли е, че организирате лагер в Дубай?

- Да, ще ходим в Дубай, но това ще е през зимата на 2009 година. Работим в перспектива.

- Как ще решавате проблемите с вашите фенове?

- Ами аз не съм пазвантин.

- Какви са целите на отбора за новия сезон?

- Ще търсим място в шестицата.

Източник: Топспорт



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).