В Хасково притеснени от нашествието на бултраси

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
16:09 / 29.08.2014
6569
90 полицаи и около 40 души жандармерия ще охраняват легендарната агитка на Ботев ПД за съботния мач с Хасково, съобщи изпълнителния директор на клуба Тихомир Петков. 

Черната торсида, каквото е едно от прозвищата на ултрасите на Ботев, са известни с това че не ги слуша главата и хвърлят в ужас дори и полицията, информира Haskovo.net. Преди три години именно Бултрасите щурмуваха палатите на циганския барон Цар Киро, а дори тежко въоръжените ченгета избегнаха сблъсък с тях.

Освен че са фанатично привързани към отбора си, Бултрасите просто са зажаднели за футбол на своите, след като миналия кръг БФС наказа отбора им да бъде без публика и то точно за дербито в Левски.

Към настоящия момент заявките на пловдивчани са за 2000 души, което категорично е над капацитета на клетката за гости на стадиона. От Хасково готвят буферна зона, която заедно със засиленото полицейско присъствие трябва да предотврати контакт между ултрасите на двата отбора. От домакините призовават своите фенове да се въздържат от провокации. 

Основен проблем е, че феновете на гостите ще пристигат с личните си автомобили, което освен обичайното задръстване с коли на Ямача, ще направи невъзможно взимане на превантивни мерки за ограничаване на евентуални сблъсъци между двете агитки.



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).