В сряда дават лицензите за стадионите в "Б" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:07 / 15.07.2008
1055
Веселин Маркович е сътрудник на направление "Спортно-техническо" към БФС. Той се съгласи да отговори на въпросите на "7 дни спорт" относно предстоящия сезон в двете "Б" групи.

- Г-н Маркович, ще играе ли в кайна сметка Добруджа в Източната "Б" група?

- Доколкото знам, ще играе. Все още се чака някакво решение на общинския съвет, за да се договорят по отношение на финансирането.

- Има ли вариант Брестник да заеме мястото на Добруджа в професионалния футбол?

- Не мога да коментирам нещо, което не е станало факт. На този етап Добруджа не са заявявали, че се отказват от участие.

- Вие бяхте на инспекция на стадиона в Берковица. Какво е състоянието на новака Ком-Миньор?

- Отборът има поставен срок единствено за ремонтиране на материалната база. Иначе по отношение на другите неща са изрядни. Предполагам, че ще изпълнят всичко в срок.

- Възможно ли беше Ботев (Вр) да се завърне в "Б" група?

- На чие място да играе? Съгласно изискванията на ФИФА и УЕФА спортно-техническите критерии трябва да бъдат основният показател за движение нагоре и надолу.

- Смятате ли, че увеличаването на отборите във втора дивизия може да доведе до проблеми, тъй като доста от участниците не могат да покрият необходимите изисквания?

- Нека да мине лицензирането и едва тогава ще видим кои отбори ще отговорят на критериите и кои не. Комисията е дала срок на отборите до 15 юли да изпратят необходимите документи. В сряда се свиква заседание, на което ще се раздават лицензите за отборите от "Б" група.

- Има ли някаква яснота около началото на новия шампионат?

- На 9 август започват "А" и "Б" групите. Програмата ще бъде изготвена, след като изпълкомът каже кои стадиони няма да приемат мачове. Тогава ще се реши дали програмата ще се тегли с жребий, или ще бъде направена служебно.

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 18
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).