Литекс предлага бартер за Доре с Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
08:50 / 30.07.2014
7073
До интересен трансфер е възможно да се стигне, ако конгоанската перла на Ботев (Пд) Феребори Доре не бъде продаден в чужбина, съобщава "7 дни спорт".

Румънският гранд ЧФР Клуж напира за нападателя, като се твърди, че дори двата клуба са постигнали договорка за трансферна цена от 350 000 евро.

Интерес към 25-годишния исполин проявява и клуб от Турция. Вчера се заговори, че на Доре му предстои пътуване до Румъния, където да уреди завръщането си в местния шампионат. Той акостира в Ботев (Пд) през зимата от Петролул Плоещ. Изненадващо в последния момент обаче за подписа на Феребори са започнали да напират и от България.

Близки до пловдивския клуб разкриха, че Литекс има аспирации за привличането на нападателя. От Ботев (Пд) възобновиха интереса си към националния защитник на ловчанлии Илия Миланов, който в Ботев бе желан и от Любослав Пенев, като тогава двата клуба дори бяха постигнали принципна договорка за преминаването на младока.

Според запознати идеята на Литекс е да използва интереса на "жълто-черните" към брата на Георги Миланов, за да успее на привлече Феребори Доре от Ботев. По не-потвърдена официално информация от Ловеч са предложили да бъде направен бартер на защитника за нападателя. Ако сделката се осъществи, ще има и доплащане от едната страна, но това е процес на допълнително уточняване.

Близки до клуба обясниха, че и втори тим от България следи с интерес ситуацията около Феребори Доре. Става въпрос за шампиона Лудогорец, който търси качествен нападател за атакуване на групите на Шампионската лига, а конгоанецът е един от набелязаните варианти. Разградчани през това лято закупиха другия най-конвертируем играч на Ботев (Пд) Абел Анисе.

Междувременно за вчера бе планувано поредното заседание на Борда на директорите на пловдивския клуб, на което трябваше да бъдат обсъдени най-належащите въпроси.


Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).