Санкт Пьолтен изхвърли Ботев от Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (173)
23:53 / 24.07.2014
16603
Санкт Пьолтен победи с 2:0 Ботев в среща-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. Така с общ резултат 3:2 втородивизионния австрийски тим се класира напред.

Велислав Вуцов направи две промени в сравнение с първия мач между двата тима в Бургас. Новите попълнения Росен Колев и Милен Гамаков заеха местата съответно на напусналия тима Алесандру Бенга и оставения на резервната скамейка Алесандру Куртеан.

Срещата на стадион "NV Арена" започна повече от добре за втородивизионния австрийски тим, който след само 6 минути игра поведе в резултата. Голът падна след изпълнение на корнер, от който Даниел Сеговия се извиси над всички и с глава препарира Адам Стаховяк за 1:0.

Домакините продължиха да бъдат по-активния тим след гола, но до чисти положения така и не успяха да достигнат през първата част. 

Едва в края на полувремето "канарчетата", които играха днес в резервния си "синьо-бял" екип успяха да създадат първото си опасно положение. Мариян Огнянов се озова на добра позиция в наказателното поле, но се забави да стреля и топката му бе избита в корнер, от който не последва нищо.

През втората част Ботев пробва да вкарат ценен гол, но това така и не се получи. Смените на Николай Киров, който зае мястото на резервната скамейка на наказания Велислав Вуцов не дадоха резултат.

Санкт Пьолтен пък не си даваше много зор и при една от контраатаките си стигна до втори гол. Парада центрира ниско по земята отляво, а отбраната на "канарчетата" не се намеси добре и Сеговиа отблизо наказа Стаховяк за втори път.

В крайна сметка Ботев се прибира с наведена глава и ще се концентрира върху изявите си във вътрешния шампионат.

Санкт Пьолтен - Ботев 2:0
1:0 Сеговиа 6
2:0 Сеговиа 55

Санкт Пьолтен: Костнер, Хубер, Висио, Грасегер, Парада, Холцман, Стек, Хофбауер (90-Амбичи), Кершбаумер, Сеговиа (86-Харти), Ноел (67-Фучик)

Ботев: Стаховяк, Колев, Лукин, Филипов, Христов, Гамаков (83-Юсеин), Иршак, Огнянов, Васев (59-Куртеан), Чунчуков, Цветков



Виж коментарите (173)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).