Отбори от 9 държави със заявки за купа "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:37 / 10.07.2008
1748
Отбори от 9 държави досега са заявили участие в Гран при-турнира по колоездене на шосе за купа "Пловдив", на който главен организатор и домакин е "Цар Симеон Рея96". Освен от България, заявки вече са постъпили от Румъния, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Гърция, Турция и Унгария. Това съобщи изпълнителният директор на пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон Рея96" Йордан Зашев, един от главните организаторите на мащабната проява.

Състезанието е на 19 юли и тази година е от много високата категория 1.2 - най-големият коефициент, който се дава за еднодневни състезания.

Както е известно международната федерацията по колоездене (U.C.I.) включи Гран при-турнира за купа "Пловдив" в спортния си календар. Надпреварата ще носи точки за световната ранглиста и в нея ще се пуснат много силни колоездачи от почти цяла Европа.

Както е известно рангът на купа "Пловдив" на практика стана по-висок от този на Международната колоездачна обиколка на България, което е поредното голямо признание за пловдивското колоездачно дружество "Цар Симеон Рея96".

Състезанието под тепетата ще премине в два състезателни дни, като само първият ще бъде с коефициент 1.2 и ще е валиден за световната ранглиста. Тогава (на 19-ти юли) е общият старт, който ще носи точки за рейтинга. За втория състезателен ден - 20 юли, е предвиден атрактивен критериум по улиците на Пловдив.

"Интересът към турнира за купа "Пловдив" расте непрекъснато. Готвим се много сериозно за надпреварата и се надявам всичко да мине на ниво. Това признание за домакинството на толкова силен турнир много ни задължава", заяви Зашев.

Както е известно управителният съвет на родната федерация по колоездене предостави на "Цар Симеон Рея96" и друго престижно домакинство - финала на Международната колоездачна обиколка на България. Това се прави за първи път в спортната история на колоезденето у нас.

Повод за решението на федерацията е 110-годишният юбилей от основаването на пловдивско колоездачно дружество "Цар Симеон", който се чества тази година, както и значителният принос на клуба за развитието на българското колоездене.

Международната колоездачна обиколка на България стартира на 8 септември от Троян, а финалът й в Пловдив ще бъде на 14 септември. Състезанието също е включено и в календара на U.С.I.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).