Апел: Да сложим край на омразата между феновете на Локо и Ботев!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (112)
13:28 / 20.07.2014
18271
Читател на Plovdiv24.bg апелира за повече толерантност между привържениците на Локо и Ботев и за изкореняване на омразата:

Здравейте! От доста години съм свидетел на безмислената война, която се води между привържениците на "Ботев Пд" и "Локомотив Пд". Естествено си задавам въпроса кому е нужна тази война и кой какво печели от нея. Повече от сигурен съм, че няма човек, който може да даде логичен отговор на този въпрос.

Сърцето ми е жълто-черно и съм възпитаник на това поколение, което оставаше без глас на всеки мач на "канарчетата", но ходеше и на мачовете на Локо, подкрепяйки ревностно пловдивския футбол. Винаги бяхме добре дошли на Лаута, както и локомотивците подкрепящи Ботев бяха добре дошли на стадион "Христо Ботев" . 

Бяха добри времена, но те отдавна отминаха. Даже съм сигурен, че повечето от читателите не ги помнят, а други изобщо не предполагат и не биха повярвали, че ботевисти и локомотивци стояхме рамо до рамо по трибуните, а полицайте (тогава бяха милиционери) на футболен мач в Пловдив бяха по-малко от пръстите на ръцете ми. 

За съжаление тези хубави моменти останха в далечното минало, а добрият тон сега е изместена от злоба. И пак ще задам въпроса: Кому е нужна тази омраза и кой печели от нея? Какво печелим, превръщайки един празник в безмислена и глупава война? 

Честно казано, ако мога да върна времето ще го направя без да се замисля и никога няма да позволя това, на което съм свидетел сега да се случи отново. Уви ... нямам такива способности, но ако имах, нямаше да позволя да се стига до разбити глави и зъби, скъсани фланелки и всякакви подобни грозни сцени. 

Четейки форумите ми се повръща от епитети и злобни закани допълнително допринасящи за омразата между симпатизанти на два велики пловдивски клуба. И отново ще попитам: Кой какво печели от всичко това?

Хора, Цар Футбол е спорт, който трябва да ни радва и забавлява и плюя в лицето на всеки, който го използва, като средство или повод за кървави сцени, унижение и причиняване на болка.

Не зная оптимист ли съм или прекалено глупав, но мечтая един ден доброто старо време да се върне. Отново да седим рамо до рамо, да се подкрепяме взаимно и да сме в устите на завистливите софиянци, а защо не да четем за пловдивската публика и по световните медии. Толкова ли е недостижима и невъзможна тази моя мечта?!?


Виж коментарите (112)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).