"Канарчетата" стартират европохода си без звездите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
09:30 / 03.07.2014
6411
Отборът на Ботев (Пд) стартира европохода си днес. Съперник на тима от Пловдив е считаният за аутсайдер тим на Либертас от Сан Марино. Двубоят ще бъде и официален дебют за новия треньор на Ботев Любослав Пенев.

Специалистът не познава вкуса на поражението в неофициалните срещи на тима, след като седна на горещия стол при "жълто-черните". Сега въпреки проблемите около финансирането на клуба и фактът, че всичко това се отразява и на психиката на футболистите, те ще преследват задължителна победа над тима от Сан Марино. Целта на Ботев ще е да разгромят съперника на стадион "Лазур" в Бургас, за да може реваншът през следващата седмица да има само протоколен характер.

Извън състава на националния селекционер останаха петима футболисти - Феребори Доре, Вандер Виейра, Юнес Хамза, единственото ново попълнение Станислав Дрянов и Абел Анисе. Първите четирима не са картотекирани в УЕФА за срещите с Либертас от първи предварителен кръг на Лига Европа. Дрянов е с юношеския национален отбор до 19 години, който ще участва на европейското първенство. Анисе пък имаше права за тези двубои, но малгашът е пред трансфер в Лудогорец.

Въпреки липсата на основни играчи Ботев разполага с качествен състав, за който се счита, че няма да има проблеми да отстрани първия си съперник в тазгодишната си кампания в евротурнирите. Вчера сутринта за Бургас потеглиха всички 20 картотекирани футболисти в УЕФА.

Очаква се треньорът Любослав Пенев да не подцени съперника и да пусне в игра футболистите, които са в най-добра моментна форма.

"Жълто-черните" ще се втурнат в атака още от първия съдийски сигнал. Очаква се Пенев да заложи на схема 4-2-3-1 или да рискува с вариант 4-3-3. Атаката ще води Иван Цветков, който бе най-добрият футболист на Ботев по времето на лятната подготовка. По крилата ще нахлуват Ромарио Кортзорг и Алесандру Куртеан. От втора позиция ще напада Мариян Огнянов. Като двойка вътрешни халфове ще си партнират Томаш Иршак и Георги Сърмов. Защитното каре ще оформят Йордан Христов, Сърджан Лукин, Александру Бенга и Веселин Минев. На вратата вероятно ще застане безспорният номер 1 Адам Стаховяк. Все пак не са изключени изненади, защото с оглед предложението към играчите да се намалят заплатите, е възможно впоследствие някои от звездите да бъдат трансферирани. Ако те обаче играят в среща от евротурнирите, след това няма да могат да участват за евентуалния си бъдещ отбор, ако преминат в тим, който също се подвизава в Европа.

Гостите от Либертас също ще заложат на схема 4-2-3-1. На вратата ще застане Алдо, а карето пред него ще оформят Давиде Симоничи вдясно, Сандро Мачерата и Матео Камилини в средата, а отляво ще е Енрико Голинучи. В срещата като опорни ще си партнират Филипо Антонели и Даниеле Роки. По крилата ще атакуват Мирко Факондини и Николо Зенаро, а зад изнесения сам напред Джанлука Морели ще пробива Никола Полидори.



Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).