Емил Велев: "Лаута" е нашият дом, феновете да са спокойни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
15:04 / 27.06.2014
4337
Вчера Локомотив Пд изигра втората си контрола на комплекс "Пири" в Разлог. "Смърфовете" победиха с 3:1 Моста от Малта, където наставник е Енрико Пичоне. След двубоя Емил Велев застана и говори пред камерата на Livesport.bg.

-Г-н Велев изиграхте втора контрола за два дни, какъв ви е коментарът за двубоя и как върви подготовката?
- За нас тези резултати не са от голямо значение. Ние сме в такъв момент от подготовката, в който наблягаме на други компоненти, и по - специално физически упражнения. Но винаги когато има победи има и настроение сред футболистите. Видях през първото полувреме доста движение и доста желание в играчите. Винаги когато сме тук в комплекс "Пири" стават хубави контроли, тъй като има доста отбори на подготовка. Тук ще останем да събота, когато ще изиграем последната контрола с Марек.

- Какво е положението с футболистите, ще идват ли нови на проби, тъй като доста фенове се интересуват какво става с Локомотив?
- Както виждате и днес имаше двама футболисти на проби, ляв бек и централен защитник. Представиха се на едно добро ниво. Следващата седмица очаквам да дойдат още чужденци. Знаете, че това е отворен процес който продължава до началото на първенството.

- Какво може да кажете на феновете, къде ще играе отбора през новото първенство, понеже се спрягаше вариант Благоевград заради ремонта на "Лаута"?
- Това за мен бяха спекулации, ние си имаме стадион който се казва "Лаута". Призовавам феновете за повече търпение и по-голяма толерантност. А и все пак това е нашата работа, и няма право никой да не ни разрешава да си вършим работата. Искам да вярват в този отбор, нещата ще се оправят по оста президент - фенове.

- Трябва ли да са спокойни за бъдещето на Локомотив Пд?
- Би трябвало. Миналата година отборът започна пак по-късно подготовка и в движение се взимаха футболисти, и видяхме какъв прекрасен сезон направиха. Влезнаха в първата седмица. Вече в плейофите имаше и други фактори които повлияха, но самият факт, че бяха в първата седмица говори доста.

- Как ще продължи подготовката на отбора?
- Предстои да разговарям с Коко Динев и да обсъдим вариантите. Може да отидем за няколко дни в Боровец, може да се върнем тук, а може и да отидем в чужбина. Но тези дни ще стане ясно.

- Как бихте коментирали това което се случва в Ботев Пд?
- Не бих искал да коментирам ситуацията при тях. Там се прави нещо хубаво. Дано да успеят да построят стадиона, защото там ще се играят мачове от европейското за юноши следващата година.

- Като че ли Здравко Лазаров, Данчо Господинов и Вальо Георгиев ще са двигателите на Локомотив през следващото първенство?
- И тримата с техния опит помагат да има един добър колектив, Със своя опит те има какво да покажат на по-младите футболисти.

- Да разбирам, че феновете трябва да са спокойни?
- По принцип феновете трябва да подкрепят отбора, а ние трябва да си вършим работата. Аз така ги разбирам нещата. Вече ако няма резултата тогава могат да имат претенции. И аз като запалянко на даден клуб винаги ще подкрепям отбора в добри и лоши моменти.

- Бихте ли ги поканили да дойдат и да гледат някоя контрола, но всичко да е мирно и кротко, а не както беше на първата тренировка?
- За мен това бе срамно и недопустимо така да се посрещнат и футболисти и треньорите. Все пак в България има Конституция която трябва да се спазва.

- Обстановката сега спокойна ли е?
- Би трябвало да е спокойна. Никой не е дошъл да каже ти няма да водиш тренировка или ти няма да тренираш. Това няма как да се получи.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).