"Цар Симеон" праща свой колоездач на европейското в Италия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:05 / 04.07.2008
1052
Пловдивският велоклуб Цар Симеон Рея96 изпрати свой състезател на европейското първенство по колоездене на шосе в Италия за младежи до 23-годишна възраст и юноши и девойки - старша възраст. Борислав Иванов тръгна за италианския град Варезе, където вчера стартира шампионатът на Стария континент.

Турнирът е с продължителност от 4 състезателни дни и ще бъде до 6 юли, когато са му последните стартове. След много доброто си представяне на републиканското първенство за младежи и мъже в Троян, където спечели бронзов медал, Боби веднага бе повикан в националния младежки отбор на България. Компания на 20-годишния ас на Цар Симеон Рея96 в държавния ни тим ще му правят двамата ни млади и перспективни състезатели - републиканските шампиони отпреди няколко дни в бягането по часовник и на шосе Николай Милков от Евро-Ойл (Свиленград) и Петър Панайотов от КК Бургас.

Мартин Грашев от КК Несебър, Евгени Панайотов и Петър Евстатиев от КК Бургас допълват състава на нашите национали. При юношите старша възраст България ще разчита на Йовко Йовков от Хемус (Троян), Мартин Михов от Лястовица (Казанлък), Радослав Йорданов от Сливен и на бургазлиите Кристиян Калинов и Ваньо Попов.

Европейското първенство ще премине в две основни дисциплини - индивидуалното бягане по часовник с дължина на трасето от 20 километра при юношите и на 40 км при младежите. Втората дисциплина е традиционна - общ старт с дължина на маршрута от 170 километра.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).