Хамза: Дано Стоилов остане в Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (61)
09:12 / 06.05.2014
9714
Юнес Хамза изрази желание да продължи да работи с треньора Станимир Стоилов в Ботев и догодина. Нападателят на "канарчетата" подчерта, че очаква отборът да се представи по-силно през следващия сезон, тъй като в момента има нужда от обиграване заради многото нови попълнения през зимата.

"Мога да се представям и по-добре. Убеден съм, че догодина ще сме по-напред в класирането. През тази нямахме време да се опознаем, защото на куп пристигнахме много нови футболисти", каза Хамза в ефира на btv.

"Аз се чувствам добре в Ботев. Опитваме се да играем атрактивен футбол и сега ни предстои най-трудното предизвикателство, а именно финалът за купата на България. За мен разликата с Лудогорец не е голяма. Просто те играят заедно вече няколко години. Ние също имаме нужда от време, търпение и подкрепа. Смятам, че имаме добър колектив и много скоро ще видите различно лице на Ботев", обеща той.

"За мен е важно публиката да подкрепя отбора във всеки един момент. Не е нейна работа кой ще бъде треньор и кой ще играе на терена. Всеки трябва да си върши работата, а публиката трябва да подкрепя отбора, дори и той да играе слабо."

Запитан дали би искал Станимир Стоилов да остане начело на Ботев и след лятото, Хамза отговори: "Надявам се той да остане, защото с него отборът израства във всеки мач. Аз обаче имам договор с Ботев и ще остана, независимо дали той ще си тръгне. За нас обаче ще бъде страхотно, ако треньорът остане в нашия клуб. Поне лично аз ще бъда много щастлив."

За проблемите на футбола в България: "Най-големият проблем в българския футбол са стадионите. Другото е фактът, че играем срещи на всеки три дни и много от момчетата са уморени. Така не могат да покажат най-доброто от себе си. Надявам се тази система да се промени догодина, защото по този начин публиката ще бъде по-доволна, а и качеството на футбола ще се подобри."



Виж коментарите (61)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).