ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Тасевски: Феновете на Локо Пд дават душата на отбора, а ние ще ги радваме и през пролетта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:57 / 01.02.2014Коментари (11)4390
© Gong.bg
Първият помощник треньор на Сашо Станков в Локо Пд Жикица Тасевски даде обширно интервю Gong.bg, в което разказва за себе си, спомни си как начело на Металург Скопие е играл срещу Локо Сф, направи съпоставка между българския и македонския футбол, разказва за моментното състояние на тима от Пловдив и благодари на феновете,че пратят с подкрепата си така,че отборът да има душа.

"Поздрави на всички читатели на сайта, започна представянето си Жикица. "Аз съм Жикица Тасевски и в момента съм пръв помощник на старши треньора Александър Станков в Локомотив Пловдив. Идвам от Скопие, където преди това съм работил като старши треньор на всичките големи отбори в Македония - Работнички , Вардар и Металург. Бях и селекционер на младежкия национален отбор до 19 години. Преди 3 години играхме с Металург в евротурнирите и срещнахме Локомотив Сф. Първият мач в Скопие завърши 0:0, а може би всички в България си спомнят за много хубавия мач, който направихме в София, но за наше съжаление швейцарският съдия бе в голяма помощ на Локомотив София и отпаднахме с 2:3 , с гол в 100-та минута. Нормално е да има разлика в работата на един треньор тук и в Македония. На мен това ми е първо излизане да работя извън Македония. В момента българското първенство е с няколко нива по- качествено от македонското. Това се доказва и от изявите на Лудогорец в евротурнирите , а и мачовете за първенството и неизвестността около борбата за титлата. Представянето на българския национален отбор, който до последно имаше шанс за участие на баражи за световно първенство също е доказателство. Влагането на пари в базите също ще доведе до добро бъдеще на българския футбол."

Как се стигна до идването на Тасевски в Пловдив и как е в момента Локомотив?

"Идването ми тук бе в една непозната среда, споделя Жикица Тасевски. За много кратко време разбрах, че клубът има душа. Какво искам да кажа? Че самият отбор има история, а има и фенове, които са най- добрите у вас. Те дават душа на отбора и подкрепят футболистите и нас треньорите и ни карат да работим, да създаваме успехи, които има кого да радват. За кратко време аз успях да се адаптирам, благодарение на всички в клуба. Добре се представихме в изминалия полусезон, но това само трябва да е основа за представянето ни в полусезона, който предстои. Тук в Испания работим много натоварено, сега вече сме по средата на подготовката ни. Нормално е футболистите да са уморени и са им тежки краката. Загубихме с 0:5 мача с Днипро, който е с много голям бюджет и много добри футболисти. Според мен този резултат не е реалната картина от мача, защото първото полувреме се представихме добре и бяхме равностойни. През второто полувреме направихме много промени и Днипро ни вкара четири гола."

Според Тасевски е трудно да се гради силен отбор, когато селекцията е непрекъснат процес и играчите, с които се работи непрекъснато се променят.

"В България футболът е по-напред, категоричен е Тасевски. Имате по- илна лига, в която се играят по-здрави мачове. Това е основата и за националните отбори. Ето Босна и Херцеговина успя с играчи, които играят, в по-голямата си част в чужбина. Имаше плеяда от футболисти, които от Македония играеха тук в българското първенство. Сега не са много. Отвориха се границите на Македония и затова е нормално и нашите футболисти да търсят по-добри места, където да играят."

Какво ще каже Жикица Тасевски на феновете на Локомотив Пловдив, които са притеснени как ще изглежда отбора през пролетта?

"Първо искам да благодаря на най-добрите фенове в България, тези на Локомотив Пловдив за подкрепата им, категоричен е Тасевски. Заради тях на всеки мач в Пловдив, или като гости се чувствахме удобно. Искам да им кажа,че Локомотив Пловдив докато има и минимален шанс, дали за първенство, или за Купата, ще се бори до край за да ги радва тях и да стигнем до желаното участие в евротурнирите. Ние няма да сме по-слаби от есента. Вярно е,че продадохме някои от играчите, но дойдоха други. Има още 20 дни до началото и съм сигурен,че добре ще се подготвим и ще има на какво отново да се радват нашите привърженици."

Още по темата: общо новини по темата: 209
06.03.2014
28.02.2014
27.02.2014
26.02.2014
25.02.2014
25.02.2014
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на cherno_bqlo
премахни филтъра

+7
 
 
Браво голям човек който наистина държи на клуба!
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 01.02.2014 г.
-7
 
 
Те не знаят радост ,обречени са на самоизяждане , злобата към Ботев ще ги съсипе , тук има поне 20 броя от тях .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотивци ще почакат още малко за треньора, от клуба обявиха плана за подготовка
Тревата поникна! Двата терена в базата на Локо в "Тракия" скоро ще бъдат готови за тренировки
Известен привърженик на Локо с интересно предложение как да се взимат важните решения сред феновете
Футболисти на Локо и Ботев играха едно полувреме за България U20
БФС утвърди нов формат в Първа лига! Ще стане ли по-интересно първенството?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: