Пиронкова посвети първата си титла на дядо си Никола

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
12:43 / 10.01.2014
12665
Както вече писахме, първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова постигна историческата си първа победа на турнир от WTA като победи Анджелик Кербер в Сидни, Австралия.

На награждаването Цвети бе изключително емоционална и не успя да сдържи сълзите си. Тя благодари на всички, като започна разбира се от родителите й, които бяха на корта. Емоционалната й реч предизвика бурни овации сред публиката. На финала тя посвети титлата на дядо й Никола.

При представянето на победителката по време на награждаването бе обърнато специално внимание, че Пиронкова, която в началото на седмицата, когато излиза седмичната класация на WTA, бе 107-ма в света, е преминала през целия турнир, започвайки от квалификациите. В самия турнир пък са участвали 8 от топ тенисистките в света, а победителка стана квалификантката Пиронкова.

Последва дълга фотосесия с кристалната купа - титлата от турнира Апия в Сидни, която принадлежи вече на Цветана Пиронкова.

Така Цвети получава 470 точки за световната ранглиста и 120 000 долара парична награда от турнира.

Цвети има само няколко дни почивка преди турнира от Големия шлем - Аустрелиън оупън. 


Виж коментарите (19)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 10


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).