Ботев излъга Черно море и е на 1/4-финал за Купата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (116)
15:23 / 17.11.2013
16655
Ботев победи Черно море с 1:0 на "Христо Ботев" в най-интересния двубой от турнира за Купата на България. Първият мач във Варна завърши 0:0 и по този начин "канарчетата" се класираха на 1/4-финал в надпреварата.

Срещата бе доста оспорвана и трябваше зрителите на Колежа да дочакат последната минута на двубоя, за да падне така важното попадение. Негов автор стана Луис Педро, който хвърли в екстаз бултрасите заели местата по стадиона.

"Моряците" изненадващо можеха да открият резултата още в 4-ата минута, когато Иван Коконов стреля опасно от границата на наказателното поле, но Адам Стаховяк показа невероятен рефлекс и изби топката в корнер. 

Най-опасният в редиците на "канарчетата" днес Вандер Вандер тества в 37-ата минута реакциите на Георги Китанов с изненадващ изстрел извън наказателното поле, но младежкият национал внимаваше запази вратата си суха.

Чак в 67-ата минута "жълто-черните" стигнаха до нов шанс да разпечатат вратата на "моряците", но 17-годишният страж отново бе последна преграда пред опита на Вандер да се разпише.

Варненци изпуснаха своята златна възможност в 78-ата минута, когато Даниел Младенов остана сам срещу Стаховях, но халфът стреля слабо и полския страж на домакините улови коженото кълбо без проблем. 

Ботев се събуди едва в последните минути на срещата и натика своя опонент в неговота половина. Това и даде резултат в 91-ата минута, когато Луис Педро вдигна на крака бултрасите. След едно центриране в наказателното поле Артур Енрике и Георги Китанов се сблъскаха, вратаря остана да лежи на терена, а топката попадна в краката на Педро, който се разписа в опразнената врата. Китанов и Енрике пък не можаха да продължат игра и бяха заменени принудително.

Ботев - Черно море 1:0
1:0 Луис Педро 90'

Ботев: Стаховяк, Христов, Грънчаров, Минев, Енрике (Джинич), Иршак, Сърмов, Вандер, Анисе, Ромарио (Педро), Цветков (Домовчийски)

Черно море: Китанов (Хр. Христов), С. Александров, Котев (Атанасов), А. Александров, Венков, Паланков, Бергонси, Окоро, Илиев, Младенов, Коконов (Райков)



Виж коментарите (116)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).