ЦСКА и Ботев не се победиха на "Армията"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (168)
21:52 / 01.09.2013
13029
ЦСКА и Ботев не се победиха и направиха 0:0 в супердербито от 7-ия кръг на "А" група. Агитките на двата тима създадоха добра атмосфера на стадион "Българска армия", на който присъстваха около 7000 зрители.

"Армейците" бяха отбора, който създаде първата опасна възможност пред една от двете врати. Това се случи в 21-ата минута, когато Ивайло Чочев стреля от границата на наказателното поле, но Адам Стаховяк изби с вещина. 

Само минута по-късно страничния стълб се оказа верен помощник на стража на пловивчани. След центриране от корнер Валентин Илиев стреля триково с пета, но коженото кълбо се спря в гредата.

В 32-ата минута Мариян Огнянов пропиля златен шанс за "канарчетата". Седмицата на Ботев бе изведен брилянтно от Тодор Неделев сам срещу Томас Черни, но халфът си поведе лошо топката и вратарят на "червените" улови коженото кълбо.

Две минути преди края на първата част с пропуск за "жълто-черните" се отчете и Тодор Неделев. Бъдещият футболист на Майнц 05 бе изведен в наказателното поле от Мариян Огнянов, но ударът на национала от воле с неудобния му десен крак намери външната страна на мрежата.

В даденото от рефера продължение полския страж на Ботев отново трябваше да показва своята класа, спасявайки с актратктивен плонж удар на Марсиньо от фаул.

Само 10 минути след подновяването на игра Емил Гъргоров пропусна 100% чисто голово положение. Марсиньо изведе Бъдема сам срещу Стаховяк, но изстрелът на последния прилетя високо над напречната греда.  

Само няколко минути по-късно Ботев отговори чрез Мариян Огнянов. Йордан Христов се включи чудесно отдясно и центрира към точката на дузпата, където Огнянов бе оставен непокрит и стреля без да се замисля, но право в ръцете на Черни. 

Секунди преди края на срещата ЦСКА остана с човек по-малко след втори жълт картон на Джаксън Менди.

В крайна сметка дербито завърши 0:0. С точката Ботев събра актив от 14 пункта, което го отрежда на 3-то място. ЦСКА е на 9-та позиция с 8 точки.  

ЦСКА - Ботев 0:0

ЦСКА: Черни, Менди, Янчев, Дюлгеров (Хауърд), Марсиньо (Морейра), Милисавлиевич, Илиев, Чочев, Попов, Косоко (Карачанаков), Гъргоров

Ботев: Стаховяк, Грънчаров, Огнянов, Неделев (Костов), Христов, Минев, Иршак, Анисе, Ромарио (Луис Педро), Галчев, Спрокел



Виж коментарите (168)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).