Ботев излезе на второ място след сладка победа над Славия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (122)
19:51 / 25.08.2013
16904
Ботев Пловдив победи Славия с 3:2 и излезе на второ място във временното класиране на родната А група, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Головете за "жълто-черните" отбелязаха Ромарио, Тодор Неделев и Иршак, а за гостите точни бяха бившият футболист на пловдивчани Атанас Курдов и Да Силва.

Домакините започнаха двубоя с голямо желание и с идеята да вкарат ранен гол, който да направи мача им по-лесен, явно взели си поука от неочакваната загуба от Любимец преди два кръга. Получи се обаче тъкмо обратното - в 18-та минута "белите" поведоха с 1:0. Артур Енрике направи груба грешка, опитвайки пас с глава към Стаховяк, но вместо това подари топката на Атанас Курдов, който я чукна покрай вратаря на Ботев и откри резултата.

Това изобщо не смути възпитаниците на Станимир Стоилов и само след 180 секунди равенството бе възстановено - топката бе подадена на Мариян Огнянов от тъч, който чукна хитро към Ромарио Кортзорг. Холандецът си пое на гърди и с диагонален удар от границата на наказателното поле вкара във вратата на Кунчев. В 34-та минута "канарчетата" стигнаха до пълен обрат след попадение на капитана Тодор Неделев, който с точен удар в долния ляв ъгъл даде аванс на Ботев. Така приключиха първите 45 минути на срещата.

На почивката старши треньорът на столичани Асен Букарев направи двойна смяна и славистите влязоха във второто полувреме с мисъл за изравняване. В 56-та минута Галин Иванов имаше шанс за гол, но ударът му се оказа крайно неточен. Попадението за 2:2 стана факт седем минути по-късно, когато именно Иванов напредна отляво, пусна мек пас в наказателното поле, където най-съобразителен бе Да Силва, вкарвайки в опразнената врата.

Пловдивчани вдигнаха оборотите и 15 минути преди края бяха близо до нов гол, но удар с глава на Станислав Костов бе избит с вещина от стража на гостите. Последният обаче бе напълно безпомощен в 78-та минута, когато страхотна комбинация Педро-Неделев-Иршак завърши с гол за "жълто-черните", който се оказа с цената на три точки.

Ботев: Стаховяк, Й.Христов, Спрокел, Грънчаров, Енрике, Иршак, Анисе, Огнянов (Сърмов), Неделев (к), Ромарио (Луис Педро), Домовчийски (Костов)



Виж коментарите (122)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).