Кацарски: Нямаме притеснения, че правителството ще спре парите за Колодрума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:22 / 23.08.2013
6582
"Засега нямаме притеснения, че правителството на Пламен Орешарски няма да отпусне останалите пари, за да се довърши залата на Колодрума", заяви пред репортер на Plovdiv24.bg зам.-кметът Димитър Кацарски. Очаква се в скоро време милионите да бъдат преведени, допълни още той.

За това, че първите 12 млн.лв. за строителството на съоръжението са усвоени, писахме още на 24 юни тази година. Тогава репортер на сайта посети залата и се увери, че уникалната фасада на "Колодрума" е почти завършена. Тя ще се променя от различните точки, от които се наблюдават. През нощта фасадата ще бъде богато осветена и ще се използват софтуери за различни визуално възприемани рисунки от LED системи, разположени по нея.

"Голямата ми мечта е националният отбор по волейбол да играе в новата спортна зала на Колодрума", сподели тогава специално за сайта проектантът на съоръжението арх. Тодор Абаджиев. 

4-те млн.лв, които Община Пловдив ще спести от възстановяването на ДДС по целия проект, ще бъдат вложени отново в дейности, подобряващи съоръжението като например озвучаването и акустиката. До края на юни бяха възстановени 95 000 лв., предстои да се спестят от ДДС още 750 хил. лв.

Предвижда се залата да изпълнява изискванията за шум до допустимия максимум от 60 децибела дори при рок концерти. Тя ще бъде единствената в Югоизточна Европа с покрит Колодрум. Предвидена за 25 вида спорт, без художествена гимнастика, и ще изпълнява всички критерии за провеждане на международни състезания. Височината й е 16 метра.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).