С първа копка започна реконструкцията на стадион "Христо Ботев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (39)
10:46 / 01.07.2013
13934
Със символична първа копка днес в 10,00 часа започна реконструкцията на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ремотът на съоръжението стартира от трибуна "Изток". На събитието присъстваха президентът на ПФК "Ботев" Юли Попов, изпълнителният директор Ангел Палийски, привърженици на "канарчетата" и журналисти.

Новата трибуна ще бъде разположена на площ от 2800 кв.м., а капацитетът й ще бъде над 6000 седящи места, като 70% от тях ще бъдат покрити с козирка. Под трибуната ще се помещават съблекалните, санитарни помещения, зали за спортна дейност, фитнес и др. Трибуна Изток ще бъде изградена в срок от 1 година.

След като бъде готова, поетапно ще се реконструират и трибуните "Север" (таблото), "Юг" и накрая "Запад", като отборът категорично ще играе мачовете си тук въпреки ремонтите.

Капацитетът на стадиона в завършен вид ще бъде 18 000 места с опция за увеличаване до 20 000. Предвидени са 600 паркоместа, търговски и обслужващи площи, съблекални и всичко необходимо за един модерен стадион. За 4 години всичко трябва да е готово. Съоръжението ще отговаря на IV категория по стандартите на УЕФА, което означава, че на него ще може да се играе дори полуфинал за Шампионската лига. По договор са заложени 18 милиона лева, но тази сума вероятно ще бъде надхвърлена, при това значително. Още обаче е рано за точни цифри.

За домакинските мачове бултрасите ще се преместят на трибуна "Юг", а "Север" ще е за гостуващите фенове. На този първи етап от ремонтните дейности капацитетът на съоръжението няма да се намали с повече от 2-3000 места, защото именно съборената трибуна "Изток" ще бъде използвана като буферна зона, а всички останали места ще могат да се ползват оптимално.



Виж коментарите (39)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).