БФС и клубовете на решителна среща в сряда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:35 / 25.06.2013
2473
В сряда БФС и клубовете се събират на важна среща, на която ще се разпредели първият транш по новия телевизионен договор.

Той е за 1,6 милиона лева, което прави по около 114 000 лв. за 14-те отбора от елита. Ще бъдат обсъждани и въпроси по бъдещото разпределяне на парите от притежателя на правата, пише "Труд".

На заседанието се чака и представител на ЦСКА, а към него ще има и въпроси. Футболния съюз ще поиска информация какво се случва в клуба, на кого да бъдат преведени парите и ще има ли сливане, вливане или обявяване в несъстоятелност на някой от клубовете.

Договорът за тв правата е за близо 15 млн. лева в следващите 3 сезона и не е тайна, че ЦСКА е един от стълбовете на интереса от рекламодатели и зрители.

Без този отбор (както евентуално би било и без "Левски") нито гледаемостта на мачовете ще е толкова сериозна, нито интересът от рекламодатели. Така е навсякъде по света - грандовете са най-гледани.

На срещата в сряда клубовете също ще имат въпроси към ЦСКА, защото участието на отбора (и формата на участие) ще е решителна за всички.

Подобни казуси се очаква да възникват тепърва. Дружеството, което евентуално ще изчезне или фалира, има не само дългове, но и потенциални приходи.

Освен тв парите се чакат преводи по трансферите на Александър Тонев, Спас Делев и още няколко футболисти, продадени в чужбина в периода "Титан".



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).