Ботев подпечата 31-та титла на ЦСКА със загуба 1:3

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:36 / 30.04.2008
7489
Ботев Пловдив допусна поредна домакинска загуба във футболния ни шампионат, този път падайки безславно с 1:3 от новия шампион - отбора на ЦСКА , узаконил и на теория 31-та си титла на стадиона на "канарчетата".

Дежурния си гол за жълто-черните отбеляза Георги Христов , като единствено той, Лилчо Арсов, Йордан Минев и Георги Какалов знаеха защо точно са на терена.

Останалите в жълто-черно бяха някак безидейни, на фона на сивите празни трибуни на стадион "Христо Ботев".

Сред цялостаната постна продукция в жълто-черно,  най-много изпъкваше Дормушали Саидходжа, който в пореден мач демонстрира рядко срещаното футболно съчетание от неумение, безпомощност, страхливост и безидейност, взети на куп. 

Тотална енигма остана защо страши-треньорът на "канарчетата" Тенчо Тенев го издържа до 65-та минута, преди да го смени, като единственото логично обяснение е, че го оставил да валира тревната покривка, тъй като Саидходжа игра с видимо наднормено тегло.

Домакините обаче бяха затруднени максимално и от отбора на ЦСКА, който благодарение на по-високата си футболна класа в момента, наложи своя стил на игра и в големи периоди от мача диктуваше събитията на терена.

Срещата започна вяло с няколко епизодични атаки на "червените" към вратата на Лилчо Арсов.

В 10-та минута бе първата реална голова опасност пред него, когато удар с глава на Неи, от непосредствена близост, срещна горната греда на вратата на Ботев.

Първото си голово положение "канарчетата" създадоха в 13-та минута, когато силен диагонален удар на Какалов по земя с левия крак затрудни максимално вратаря на ЦСКА Ивайло Петров.

След това Емил Гъргоров имаше възможност на два пъти да отбележи, в разстояние само на две минути между 21 и 22-та, но и в двата случая ударите му от около 10 метра с левия крак минаха покрай гредите.

Логичното се случи в 25-та минута , когато ЦСКА откри резултата, след кратко мелле в малкото накзателно поле. След двоен рикошет Неи успя да набута топката зад голлинията и откри сметката за армейците.

Отговорът на Ботев не закъсня и само 5 минути по-късно, в 30-та минута, главния арбитър на двубоя - Стефан Спасов, отсъди дузпа в полза на жълто-черните за игра на Данчо Тодоров с ръка в наказателното поле.

Георги Христов бе безпощаден от бялата точка, добавяйки нов гол на сметката си, която вече набъбна на 18 гола.

Футболистите на червените регираха като ужилени след изравнителния гол и отново натиснаха домакините. Така две минути преди почивката, при поредната бърза атака в червено, последва нов 11 метров наказателен удар - този път в полза на ЦСКА. Неи с отмерен удар прати Лилчо Арсов в обратния ъгъл за 1:2.

Второто полувреме предложи изключително слаб и с нищо запомнящ се футбол от страна и на двата отбора. Единтсвеното хубаво нещо в него бе майсторското изпълнение на Петре, оформил крайния резултат 1:3 с красива самостоятелна акция и брилянтен завършващ удар с левия крак в горния десен ъгъл на вратата зад Лилчо Арсов.

В иначе спокойния и преминал без напрежение, като тренировка, мач, съдията показа цели 5 жълти картона. 4 за домакините и 1 за гостите.

На централната трибуна на стадион "Христо Ботев" бяха президентите на двата отбора - Димитър Христолов и Александър Томов.

стадион "Христо Ботев" гр.Пловдив

БОТЕВ - ЦСКА 1:3 (1:2)

зрители: 0

0:1 Неи 25', 1:1 Георги Христов -д 30', 1:2 Неи - д 43' , 1:3 Петре 85'

жълти картони: Арсов, Димитров, Аврамов, Какалов (БОТЕВ) , Удоджи (ЦСКА)


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).