Ботев с призив към феновете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
12:06 / 28.02.2013
4523
Ръководството на Ботев Пловдив излезе с призив към своите привърженици да се въздържат от расистки прояви по време на мачовете от "А" група". Както е известно от Българския футболен съюз предупредиха клубовете за подобни прояви, като се предвиждат сериозни глоби и прекратяване на мачове.

Ето призива на ръководството на "канарчетата" към бултрасите:

Уважаеми ботевисти,

В навечерието на първия пролетен кръг от футболното първенство ви запознаваме с изискванията, за които Българския футболен съюз ще следи по време на официалните мачове и строгите мерки, които ще последват при тяхното нарушаване.

Ръководството на БФС предупреди представителите на футболните клубове да съдействат на служебните лица по време на мачовете за недопускане прояви на расизъм, дискриминация, политическа пропаганда, както и за новите изисквания относно използването на пиротехника по стадионите.

От БФС уточниха, че Дисциплинарният правилник на футболната централа предвижда глоба до 37 500 лева при проява на расизъм и дискриминация, както и прекратяване на футболната среща при повторна такава.

Няма да се допуска издигането на политически лозунги и транспаратни, нито скандирания с политически характер, които също подлежат на санкция.

БФС предвижда глоби още за внасянето и използването на пиротехника по стадионите.

Ръководството на "Ботев" Пловдив призовава привържениците на отбора да се въздържат от расистки и политически прояви, които могат да доведат до жестоки санкции за клуба. "Жълто-черната" публика вече спечели уважението на цяла България с безрезервната си и всеотдайна подкрепа, а със своята вяра и смелост ботевистите винаги са служили за пример.

Сигурни сме, че бултрасите ще демонстрират своето високо ниво, ще продължат да подкрепят любимия отбор с всички позволени средства и отново ще бъдат 12-ия играч на тима през новата футболна пролет.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).