За трети път Стоилов ще дебютира срещу Славия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
15:29 / 26.02.2013
6783
В петък Станимир Стоилов ще направи своя дебют начело на Ботев Пловдив. Той ще изведе канарчетата срещу един от бившите си тимове - Славия (б.а. - той игра за белите през сезон 1997/1998). На Мъри обаче определено му върви като треньор срещу състава от "Овча купел".

Любопитното е, че Стоилов изигра последния двубой в кариерата си точно срещу Славия. Той обаче не го помни с добро. На 8 март 2003 година сините загубиха с 1:2 от белите на "Георги Аспарухов". След този двубой бе уволнен треньорът Славолюб Муслин, а дълго след срещата Мъри даваше обяснения пред феновете на Левски, които бяха окупирали съблекалнята. След това той изигра още един мач със синята фланелка - срещу Локо Пд за купата.

Съдбата обаче се реваншира на Стоилов и той за първи път в треньорската си кариера води Левски в официален мач точно срещу Славия - на 6 август 2004 година. Воденият от Мъри отбор спечели с 3:0, а един от головете реализира Тодор Колев, който в момента е на "Овча купел". В състава на противника пък личаха имената на Асен Караславов, който е капитан на Ботев, и Чавдар Янков, който се завърна в Славия.

Любопитното е, че начело на Литекс Станимир Стоилов отново за първи път изведе оранжевите срещу Славия. Мачът на 9 август 2008 година бе в столицата, а ловчанлии спечелиха с категоричното 3:0. От онзи отбор на белите в настоящия са Павле Попара и Тодор Колев.

Наред с успешните си дебюти в Левски и Литекс Мъри може да се похвали и с такива в националния отбор на България и Анортозис - другите два състава, които е водил. За първи път той води трикольорите при успеха с 2:0 в гостуването на Беларус (европейска квалификация) през лятото на 2007 година. При повторното си завръщане начело на България Стоилов успя да направи 1:1 навън срещу Ейре в световна квалификация в Дъблин. Всъщност това е и единственият случай, в който като треньор не стига до победата, а отборът му допуска гол.

В кариерата си Стоилов е бил начело и на кипърския Анортозис. В първия си двубой той печели дербито срещу АПОЕЛ с 2:0. В този мач участие взима Сивард Спрокел (Мъри привлече холандеца в Ботев), както и капитанът на Левски Станислав Ангелов. За съперника играе вече бившият футболист на сините Марсиньо.

До момента в пет дебютни двубоя за различни тимове Станимир Стоилов има 4 победи. В петък той ще може да направи нещо като хеттрик срещу Славия. На белите пък се предоставя идеална възможност да му го върнат за предишните си неуспехи.

Източник: "Тема Спорт"



Виж коментарите (24)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).