Мъри Стоилов: Максималната ни цел ще бъде трето място

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (86)
16:28 / 15.02.2013
10603
"В общи линии съм доволен от лагера. Свършихме доста голям обем от работа, но като качество и като изчистване на някои неща има още какво да се желае", заяви наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов при завръщането на отбора от втория му зимен подготвителен лагер в Кипър. 

"В крайна сметка бе важно да видим отбора и да нагласим някакъв стил на игра. Мисля, че донякъде се получи, но още има върху какво да работим", добави Мъри.

"На 80 % съм наясно с титулярния състав. Все още има 2-3 позиции, на които има конкуренция и за които се двоумя. Ако трябва да съм честен, нещата които трябва да променя са доста. Има още доста, което трябва да се прибави към отбора за да изглеждаме добре и конкурентноспособни на доста отбори", каза още старши треньорът на "канарчетата".

"Все още ме притеснява на моменти организацията на играта. В последния мач не ми хареса достатъчно кондицията на отбора. Искам още характер и агресия от моите футболисти", разкри изискванията си към тима Стоилов.

На Острова на Афродита Ботев Пловдив изигра 6 мача като записа 2 победи, 3 равенства и една загуба - 1:7 от чешкия шампион Слован Либерец. "Единственото, което ме притеснява от нея е резултата. Въпреки, че аз знаех, че отбора няма да е достатъчно конкурентноспособен. Като се започне от вратарския пост, където пазиха двама много млади вратари и се премине през целия отбор. Резултатът е малко по-голям отколкото трябва. Играта в този мач не беше чак толкова лоша, но допуснахме елементарни грешки и лесни голове", категоричен бе най-успешният български треньор през новия век.

"Какви съмнения да имам в играчите. Това са глупости! Говорим си несериозни неща. Ако има нещо, нека УЕФА да си разследва. Не смятам, че трябва да коментираме този въпрос. Когато човек губи, трябва да има достойнство да си носи загубите. Аз ако исках да спася резултата, по-рано щях да пусна опитните играчи, не 17-18 годишни юноши. Никога не съм си помислял да извадя отбора си от игра", продължи по темата Мъри.

"За началото на сезона сме готови на 50 %. Новите играчи показват това, за което бяха привлечени. С изключение на Луис Педро, който през декември е имал контузия и не е напълно готов кондиционно. Но като игра и поведение, новите играчи вече са част от Ботев", каза още бившият наставник на Левски, Литекс и националния отбор на България.

"Максималната крайна цел, която Ботев може да постигне е третото място. И то с много качествена игра и шанс. Другите отбори са доста напред. Но това не е най-важното. По-важното е Ботев да изгради отбор, който да има собствен стил и начин на игра, а следващата година вече ще търсим по-сериозни резултати", сподели наставникът на Ботев Пловдив.

"Сега мисля основно за моя отбор. Имаме още почти две седмици до старта на пролетния полусезон, в които в една-две контроли да изчистим притесненията, които имам. И Ботев да бъде на 100 % готов за старта. На този етап, това е селекцията. Ако отнякъде ни се предложат интересни футболисти, ще мислим да ги привлечем. Но в никакъв случай, неготови", завърши Станимир Стоилов.



Източник: Gong.bg


Виж коментарите (86)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).