Мъри и Ботев тръгнаха с победа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (123)
15:52 / 19.01.2013
19257
Станимир Стоилов и отборът му Ботев Пловдив постигнаха победа в първата си среща за 2013-а година. "Канарчетата" са на подготовка в Гърция и в Александруполис се наложиха с 4:2 над третодивизионния Свиленград при неофициалния дебют на Мъри.

Изненадващо Свиленград откри резултата още в първите минути на срещата. Бившият играч на "жълто-черните" Ридван Хаджифейзула намери синът на легендата на Локо Пд Аян Садъков, който стреля и с доза късмет след като се отклони топката в играч на пловдивчани се оплети в мрежата на поляка Адам Стаховяк за 0:1.

Ботев взеха инициативата в свои ръце след гола и до края на полувремето направиха пълен обрат. Петър Атанасов възстанови равенството след разбъркване в пеналта на Свиленград, а пълният обрат в мача направи новото попълнение Николай Павлов. Бившият играч на Любимец засече топката на голлинията след брилянтно двойно между бразилците Вандер Виейра и Артур Енрике.

На полувремето Стоилов пусна изцяло нов състав, което малко или много се отрази на играта на "канарчетата", а от това се възползваха третодивизионния тим и сам след четвърт час игра възстановиха равенството чрез Петьо Димитров.

До края на мача "жълто-черните" доминираха над своя опонент и напълно заслужено с голове на Ангел Рахов и Костадин Дяков достигнаха до крайния успех с 4:2.

Следващият двубой на Ботев в Александруполис е на 23 януари срещу тима на Чавдар (Етрополе). С този двубой ще приключи и лагера на "жълто-черните" в Гърция.

Състав на Ботев: Стаховяк (Андонов); Станчев (Христов), Спрокел (Караславов), Грънчаров (Рахов), Енрике (Марин); Галчев (Паласуелос), Иршак (Огнянов), Павлов (Костов); Атанасов (Дяков), Виейра (Неделев), Цветков (Бамого).


Виж коментарите (123)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).