Обжалват проектирането на Дублиращия гребен канал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:53 / 09.01.2013
4239
Има обжалване на конкурсната процедура за изработването на комплексния проект за Дублиращия гребен канал, съобщи пред репортер на Plvodiv24.bg зам.-кметът Димитър Кацарски
 
Жалба във Върховен административен съд е подала фирма "Ригел 99", която не е спечелила поръчката, обявена от Община Пловдив. В проекта си тя е предложила два пъти по-къс канал, по-ниска цена, и по-кратък срок за изпълнение, разказа Кацарски.  

Според становището на федерацията така предложеният от "Ригел 99" проект за канал не може да извърши дейностите по загряване и подготовката на състезателите, уточни още зам.-кметът.  

"Въз основа на това и на изискванията, заложени в поръчката, в позиция "Комплексен проект за инвестиционна инициатива за Дублиращ гребен канал" избрахме за победител консорциум "Гребен канал Пловдив", изчерпателен беше той и припомни, че Комисията за защита на потребителите се произнесе вече в полза на Община Пловдив, но сега "Ригел 99" обжалва във ВАС.
 
Припомняме, че на 21 декември специално за Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев заяви, че сумата за изграждането на Дублиращия гребен канал ще набъбне и достигне най-вероятно 12 млн.лв.

Причината е, че като компенсаторна мярка по "Натура 2000" на територията на съоръжението трябва да бъде включен и резерват за птици с площ от 10 дка, което води до изграждането на канала в различни от първоначалните параметри.Той допълни, че затова изграждането на Дублиращия гребен канал няма да бъде направено на един път, а на етапи.

Тогава градоначалникът все още нямаше информация за обжалване на процедурата. Очакванията бяха в края на март 2013 г. пред пловдивската общественост да бъде представен целият проект и тогава да се реши на какви етапи ще се изгражда каналът. Днес Тотев остана неприятно изненадан от новината. 



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).