Ботев отпадна от Купата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (153)
14:52 / 16.12.2012
17636
Ботев Пловдив загуби с 0:1 от Славия в 1/8-финална среща-реванш от турнира за Купата на България. "Канарчетата" загубиха с класическото 0:3 първия двубой в повторния дебют на Велислав Вуцов начело на "белите" и така с общ резултат 0:4 отпаднаха от надпреварата. Единственото попадение на стадион "Христо Ботев" в Пловдив вкара Павле Попара в 34-ата минута.

Футболистите в "жълто-черен" екип превъзхождаха на "белите" през по-голямата част от двубоя, но голът на сърбинът Попара след малко повече от половин час игра подсече домакините. Полузащитникът засече центриране на Здравко Лазаров с глава и не остави никакъв шанс на стража Христо Иванов.

Иначе срещата започна с щурм от страна на Ботев, който се нанесе изцяло в половината на гостуващия тим и само след 10 минути игра Хабиб Бамого се откъсна зад отбраната на "белите", остана сам срещу вратаря Георги Петков, но не можа да го преодолее. Пет минути по-късно Мариян Огнянов не можа да се възползва от увисване на Петков в пеналтерията на гостите, бившият играч на Левски стреля, но ударът му бе избит на метър от голлинията от Радослав Димитров

През втората част домакините свалиха темпото на игра, тъй като задачата им стана много сложна за класиране на 1/4-финалите, а положенията пред двете врати липсваха. 

В края на мача Славия можеше да удвои резултата. Първо в 86-ата минута Златинов не можа да преодолее Христо Иванов останал очи в очи с него, а минута по-късно Попара също не можа да отбележи. Сърбинът бе изведен в коридор от Златинов, преодоля вратаря и стреля от малък ъгъл, но в аут.

Ботев Пд - Славия 0:1
0:1 Попара 34'

Ботев Пд: Хр.Иванов, Христов, Грънчаров, Станчев (Ив. Димитров), Рахов, Енрике, Огнянов (Атанасов), К.Дяков, Цветков (к), Неделев, Бамого (Костов)

Славия: Г.Петков, Р.Димитров, Златков, Желев, Филипов, Б.Дяков (к), Попара (М. Иванов), Акийоши, Златинов, Лазаров (Матсуи), П.Димитров (П. Петров)



Виж коментарите (153)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).