Марешки: Може и да не купя Локомотив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
09:53 / 28.11.2012
7203
Доведеният от Бойко Борисов в "Локомотив" (Пд) аптекарски бос Веселин Марешки потвърди, че още няма нито една акция на пловдивския клуб. "Не мога да купя нещо, което не знам какво е", заяви Марешки.

"В момента юристите и счетоводителите в моя екип преглеждат цялостната документация на "Лаута" и това може да трае дори една година. Не виждам нищо притеснително в това. Аз се държа като собственик и издържам "Локомотив". Имам договорка с Коко Динев и си я изпълнявам. Мисля, че и той ще си изпълни своята част. Докато не получа резултатите, няма да взема и една акция", каза още варненският бизнесмен.

"Не сме в САЩ, където всичко става веднага. Човек един апартамент да купи, трябва да провери дали не е ипотекиран. Досега само предварителният доклад, който съм възложил за състоянието на ПФК "Локомотив", е 30 страници. Експертите, които правят оценката, получиха от мен още цяла поредица от правни и финансови въпроси. Чак когато ми бъде отговорено на тях, на базата на предварителния договор, ще купя клуба изцяло", обясни Марешки.

"Превел съм около 1,5 млн. лв. Даренията ми за "Локо" могат да станат и 2 и 3 милиона, докато аз стана собственик на акциите на клуба. Тези пари ще бъдат дадени като спонсорство от мен за обществото, ако сделката все пак не се осъществи", добави Марешки.

Босът на "Локо" каза, че само в управата на отбора работят 50-60 човека, като всеки има договор. Отделно има различни контракти с община Пловдив, които също трябва да бъдат проверени от юристите.

В същото време треньорът на "Локо" Стефан Генов направи смела прогноза преди днешното гостуване на неговия тим в Стара Загора. "Мисля, че няма как да загубим от "Берое", обяви специалистът.

Източник: в. "24 часа"



Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).