Котев: Ботев Пд ни превъзхожда като класа и организация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
10:01 / 01.11.2012
5036
Централният защитник на Локомотив Пловдив Кирил Котев е един от най-опитните футболисти в състава на Стефан Генов. Той е врял и кипял в дербитата с Ботев. Котев се съгласи да даде интервю за "7 дни спорт", в което сподели очакванията си за предстоящата битка за Пловдив. Според бранителя крайният изход на този мач не зависи от моментното състояние и класиране на двата тима.

- Кириле, какъв е коментарът ви за мача с Литекс?
- Тежък мач срещу много добър отбор. Ние излязохме на терена с мисълта за предстоящото пловдивско дерби и това малко ни попречи. Не играхме добре, но резултатът е добър. Все пак не трябва да забравяме, че има и реванш. Сега обаче всички в Локомотив трябва да се съсредоточим изцяло върху дербито с Ботев в неделя.

- Треньорско указание ли бе да играете толкова защитно, или просто Литекс е много класен отбор?
- Литекс е класен отбор, а и теренът не бе подготвен по най-добрия начин за мача. Доста наши футболисти не взеха участие в този мач, така че може да се каже, че постигнахме добър турнирен резултат.

- Какви са шансовете на Локомотив Пд на реванша?
- Добри са. Имаме шанс да продължим напред, но сега мислите ни са насочени изцяло към дербито с Ботев Пд.

- Вие сте един от малкото футболисти в Локомотив Пд, които са участвали в пловдивското дерби. Имахте ли вече възможност да кажете нещо по-специално на младите играчи в отбора?
- Знаете, че това дерби е от голямо значение за Пловдив. Ние обаче ще влезем спокойни в него, тъй като това е мач като всеки друг. В дните до мача ние, по-опитните футболисти, както и треньорите ще подготвим всеки един от играчите за сблъсъка с Ботев Пловдив. В това дерби няма значение моментното състояние или точките, които имаш. Излизаш на терена, раздаваш се максимално и правиш всичко възможно да зарадваш феновете по трибуните. Сигурен съм, че те отново ще превърнат мача в истински празник. А целта е ясна - да победиш. Според мен по-добрият на терена ще се поздрави с трите точки.

- Бяхте част от шампионския отбор на Локомотив Пловдив. Спомняте ли си общо в колко пловдивски дербита сте участвали?
- Не помня точната бройка, но имам доста изиграни мачове. До момента нямам загуба в дербито. Пожелавам си и след предстоящия мач да запазя това свое постижение. Имам и един вкаран гол срещу Ботев при равенството 1:1на стадион "Христо Ботев" преди години.

- Каква е разликата между тогавашния отбор на Локомотив Пловдив и сегашния?
- Въобще не може да се прави съпоставка. И като опитни футболисти, и като организация има разлика. Но както казах, това е дерби, в което не се гледат моментното състояние на отборите и точковият актив.

- Пловдивското дерби липсваше на България през последните три години. Възможно ли е по-младите момчета да прегорят в него?
- От сега ние започваме да мислим за мача. Не вярвам, че някой може да прегори. Всички ще излезем пределно мобилизирани в този мач.

- В последните 10 години определено Локомотив Пловдив излизаше като фаворит в дербито. Сега обаче положението май е обратното...
- Единственото, заради което се смята, че Ботев е фаворит в този двубой, е моментното класиране. Когато те изпаднаха в "Б" група, във всеки един мач побеждавахме много трудно.

- От кое дерби пазите най-добри спомени?
- Както споменах, имам доста участия в битката за Пловдив. Сигурен съм, че серията ми без загуба от съперника ще се запази. Сега си спомням един мач, в който те водеха 1:0, а в заключителните минути на двубоя ние обърнахме мача и го спечелихме. И то с голове в 90-ата и 92-ата минута. Това дерби ми се е запечатало като най-сладката победа. Тогава ги победихме за купата, но все пак мога да кажа, че всеки успех в дербито е сладък.

- В момента футболните специалисти твърдят, че Ботев превъзхожда Локомотив Пловдив като качество на играчите, като организация и като финансиране. Какъв ще бъде козът на вашия отбор в този мач?
- Ботев наистина превъзхожда нашия клуб в това отношение. Това е безспорно. Но нашите козове в този сблъсък ще бъдат невероятно сплотеният ни колектив и фактът, че сме домакини. Също така голямо предимство ще ни дадат и нашите невероятни фенове, които със сигурност ще бъдат 12-ият ни играч. Дори мога да кажа, че основният ни коз ще бъдат именно нашите запалянковци. С подкрепата си те могат да окажат сериозно влияние върху крайния изход на този мач.




Виж коментарите (22)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 23


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).