Николай Домакинов: Христолов разбива Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:15 / 02.02.2008
4429
Николай Домакинов e в Черно море от лятото на 2007 г. Дойде в отбора с много перипетии. Миналата пролет той бе принуден да не играе футбол, защото отказа да преподпише договора си с родния Ботев.

- Николай, как се чувствате в Черно море?
- Перфектно. Мисля, че по качества нашите играчи не отстъпват на тези на грандовете. Ние можем да играем съдържателен футбол и заслужаваме да постигнем нещо повече.

- Целите ви за пролетта?
- Ще гоним до последно петото място. Знам, че близо 30 години не сме побеждавали Левски в "А" група. Затова тази пролет във Варна искам главата на сините.

- Едно е обаче да искаш, друго е да можеш и трето да го направиш.
- Вижте, традициите са създадени, за да се нарушават. Няколко години нямахме точка и срещу Локо (Сф), но през този сезон взехме.

- Докъде ще стигнете за купата?
- Дай боже до финал. Първо обаче трябва да елиминираме Пирин. Те са добър отбор, но не по-добър от нас. Загубихме нелепо в Благоевград, не съм забравил, че ми отмениха редовен гол. През март ще ги победим два пъти у дома, първият ще е за първенството.

- Забравихте ли проблемите с Христолов?
- Да. Аз не съм злопаметен човек. Лошо е само, че вече осма година разбива Ботев.

- Той казва, че щял да ви продаде на Болоня или Каляри, ако бяхте останали в Ботев?
- Глупости. Говореше така, за да печели медиите на своя страна. Заради Христолов отказах годишна заплата 300 000 долара, предложена ми от Луч Енергия (Русия). Казах на Митьо, че с това отношение към мен няма да вземе нито стотинка от мой трансфер. Ако трябваше, нямаше да играя футбол, но неговата нямаше да стане.

- Кога се чувствахте най-унижен от Христолов?
- След като отказах да преподпиша договора си, ме задължи да тренирам сам, без лекар и треньор. Събличах се в съблекалнята на гостите. После няколко месеца стоях по цял ден в стаята на стадиона при счетоводителката. Четях вестници и слушах радио със слушалки. До телевизора пък тъщата на Христолов не ме пускаше. За да поддържам форма, вечер бягах по улиците и хората ме мислеха за луд.

- Вие спечелихте спора в Арбитражната комисия, но Христолов - пред Апелативната. Защо?
- По-късно разбрах, че е обработил членове на Апелативната комисия и затова е надделял в обжалването с 5:4. От януари до март 2007 г. той продължи да ми плаща, а след това ме уволни дисциплинарно, за да не взема последните 4 заплати.

- Само Черно море ли ви искаше?
- Първи ме поискаха Черно море. Дори предлагаха пари на Христолов, за да ме използват миналата пролет, но той отказа. Аз съм благодарен на хората тук, че повярваха в мен. Заради Черно море отклоних офертата на Локо (Сф).

- Коя е най-сладката ви победа?
- Тази с Черно море срещу Спартак с 1:0 през декември 2007 г.

- Най-красивият ви гол?
- Любопитно е, че е срещу Черно море. През пролетта на 2004 г. с Ботев изгубихме 1:3 на "Тича". Аз изравних за 1:1 с глава. Успях да насоча топката в обратния ъгъл, тя се отклони от гредата и влезе в мрежата.

- Имате ли любим футболист?
- Като малък харесвах Ван Бастен, а сега - Алесандро Неста.

- А отбор?
- Ботев, Лацио и Черно море.

- Като какъв човек се определяте?
- Като инат, който гони докрай целите си.

- Ако не бяхте футболист, с какво щяхте да се занимавате?
- Завършил съм техникум по електротехника и съм на "ти" с тока. Без работа нямаше да остана.

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).