И 4-ят кръг на "А" група остава на "тъмно"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:26 / 30.08.2012
2057
Финансовият директор на Левски Константин Баждеков заяви пред "Тема Спорт", че четвъртият кръг на А група, подобно на предните три, със сигурност ще остане без телевизионно излъчване.

"Няма абсолютно никакво развитието въпроса за тв правата. В понеделник потърсих контакт с изпълнителния директор на БФС Бо­рислав Попов, но не получих никаква информация дали има нова оферта за клубовете. При тази ситуация е почти невъзможно проблемът с пра­вата да бъде разрешен до петък, когато започват ма­човете от четвъртия кръг. Дори и в следващите дни да постъпи някакво предложе­ние, първо трябва всички клу­бове да се съберем, да го обсъ­дим и чак тогава да преценим дали новите условия ни уст­ройват. Но нашето първо ус­ловие е да си получим неизплатения транш за миналото първенство. Това е още една причина да се съмнявам, че тази седмица ще стигнем до консенсус. А вече след изигра­ването на четвъртия кръг въобще не съм сигурен, че мо­же да има нова оферта от телевизиите", каза Баждеков.

Той отсече, че и ако тази сед­мица няма разбирателство за тв излъчването, Левски и ос­таналите по-големи клубове ще поискат да продават са­ми правата си.

"Левски търпи големи загуби заради това, че не се решава въпросът с излъчването. Меко казано, нямаме интерес мачовете ни да не се предават, но не на всяка цена. Ако Левски сам продаваше правата си, щеше да спечели поне 1 милион ле­ва. А по досегашните схеми получаваме между 500 и 600 хиляди лева, които дори в мо­мента не са ни изплатени", обясни финансистът.

Той допълни, че Левски все още има да получава транш от 220 хиляди и още един около 180 хиляди лева от предните два сезона.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).