БФС ще праща наблюдатели да следят за "черно тото"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
16:39 / 02.08.2012
2480
Директорът на Направление Детско-юношески футбол в БФС Пламен Михов заяви днес пред представителите на водещите академии, че именно те са хората, които трябва да предпазят подрастващите футболисти от уродливи явления като залагания и черно тото на юношески мачове. 

Днес хора от голяма част от водещите футболни школи се събраха в БФС за тегленето на жребия за двете елитни групи- до 19 и до 17 години.

"До нас достигат някои слухове, затова БФС взима мерки. Преместени са мачовете през уикендите, а също така делегатите ще трябва да описват всяко нещо, което според тях е подозрително на юношеските мачове. Ние сме длъжни да предупредим прокуратурата, ако има хора с компютри или друга техника на мачовете, заяви пред хората от школите Павел Панов, който също работи в Детско-юношеския футбол". 

"Вероятно ще има хора, които няма да знаете, че са там. И ние също няма да знаем, но те ще следят за морала на мачовете, каза още легендата на Левски. Ние сме хората, от които зависи да ограничим до край тези неща". 

"Ако искаме да имаме футбол, ако искаме да имаме бъдеще. Защото измамниците не могат да направят нищо, ако ние ги спрем, заяви Пламен Михов по въпроса. Тъй като решението да се играят срещите през уикенда предлага възможността да има дублиране с мачове на мъжките отбори, идеята е младите таланти да играят два часа преди мъжете. Така публиката, която идва да гледа професионалистите, може да гледа и част от двубоите на 17 или 19-годишните". 

"От Чавдар (Етрополе) обаче не останаха особено доволни от тази идея, тъй като голяма част от юношите (старша възраст) са използвани и за мъжете. На клубовете е наредено всички мачове да се записват на видео и да се съхраняват минимум седмица. Така БФС трябва да има на разположение която и да е среща от юношеските първенства, ако се наложи".



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).