Даксон: Локо остава завинаги в моето сърце, един ден мога да се върна отново

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (52)
12:41 / 17.07.2012
7439
Даксон Да Силва се съгласи да говори пред официалния сайт на Локомотив (Пд) по темата за неговия предстоящ трансфер в бразилския Вашку да Гама. Халфът бе категоричен, че тимът от Лаута е останал завинаги в неговото сърце и дори намекна, че един ден отново може да се върне в Пловдив.

- Даксон, от кога знаеш за интереса на Вашку да Гама към теб?

- Той не е от сега, а от преди 2-3 месеца. Сега просто пристигна конкретна оферта до Локомотив. Знаете, че моето желание бе да се върна в родината си. Много малък напуснах Бразилия, бях на 17 години, когато заминах за Италия, а 12 месеца по-късно дойдох на Лаута. Винаги съм мечтал да играя в бразилското първенство.

- Това ли е основната причина да искаш да се прибереш в Бразилия?

- Другата причина е моето семейство. Мисля, че дойде време да се прибера при тях. В момента жена ми е бременна и в такъв период е трудно да сме отдалечени един от друг.

- Преди време към теб имаше оферта от Левски, защо отхвърли предложението им?

- Аз винаги съм казвал, че в България ще играя единствено в Локомотив (Пд), но много хора не ми вярваха. Отказах на Левски, защото първо изчаквах предложението от Вашку да Гама и второ, защото обичам Локо (Пд) и исках да помогна с каквото мога на отбора. Тук оставям много приятели, но съм сигурен, че един ден мога да се върна отново да играя в Локомотив. Този отбор оставя завинаги в моето сърце. Сега не казвам "Сбогом", а само "Довиждане".

- Какво знаеш за бъдещия ти клуб Вашку да Гама?

- Това е един от най-големите отбори в Бразилия. В момента от първенството са изиграни 8 мача и те са на второ място във временното класиране. Искам да уточня, че ако имах предложение от друг бразилски клуб, отново щях да настоявам да се прибера в родината. Пак повтарям, това бе една моя мечта.



Виж коментарите (52)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).