Локо падна от Литекс след трагична игра в защита

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (83)
17:47 / 23.05.2012
10938
Локо падна от Литекс в зрелищен двубой на градския стадион в Ловеч, завършил 6:2. След победата на Черноморец в Монтана, Локо завърши на 6-то място и се прости с шансовете си за Европа през първенството. Единствената надежда остава, днес от 20:00 Лудогорец да бие ЦСКА и да стане шампион, като по този начин "смърфовете" ще се класират за ЛЕ като финалист за Купата.

Литекс и Локо изиграха доста открит двубой, като почти не мислеха за фаза защита. Това в най-голяма степен се отнасяше за "смърфовете". Трагичното представяне на двойката централни защитници Дяков и Йошев помогна на нападателите на домакините да се разпишат шест пъти.

Головете за Локо пък дойдоха след гениални изпълнения на вездесъщият Даксон Да Силва. Първо при 1:0 за домакините Дакси изведе с брилянтен пас Христо Златински зад защитата и националът не сбърка за 1:1.

Домакините веднага реализираха ново попадение, но на сцената изгря отново Даксон. С невероятен шут от от пряк свободен удар, от над 30 метра, бразилецът препарира Пиргов за втори път. В края на полувремето Даксон имаше шанс да вкара и за 3:2, но негов удар бе париран по уникален начин с крак от вратаря.

Усилията на Даксон се оказаха безсмислени, защото с безобразна игра в защита след почивката, не без помощта и на Караджов, Локо инкасира четири безответни гола. В края на мача отново Даксон изпълни добре пряк свободен удар, но резервният страж на Литекс улови. Карвальо пък нацели гредата, също от фаул.

Мачът бе белязан и от интересен рекорд. Вратарят на домакините Илко Пиргов изигра 31-я си мач в този шампионат, въпреки, че първенството имаше само 30 кръга. Вратарят изигра 15 мача с екипа на Черно море през есенния полусезон, след което направи трансфер в Литекс. С новия си тим, Илко Пиргов трябваше да изиграе 16 срещи, освен редовните 15 от полусезона, и отложената среща на екс-шампиона срещу Калиакра.



Виж коментарите (83)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).