Резонна победа за Ботев в Несебър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (86)
19:53 / 19.05.2012
17455
Без проблем Ботев Пловдив надигра аутсайдера Несебър край морето. Възпитаниците на Костадин Видолов превъзхождаха над домакините от първата до последната минута и категорично ги победиха с 2:1.

Срещата на стадион "Градси" започна с натиск от страна на "жълто-черните" и само след малко повече от половин час игра те вече водеха в резултата. В 35-ата минута Йордан Христов проби отдясно и центрира в наказателното поле, а там с глава Ангел Рахов засече и не остави шанс на стража за 0:1. Само две минути по-късно Александър Александров можеше да удвои от фаул, но Борислав Стоянов показа класа и успя да спаси с плонж удара на Кривия.

След почивката картинката в мача се запази Ботев Пд атакуваше, докато Несебър дебнеше на контраатака пловдивчани. Четвърт час преди края "канарчетата" убиха интригата в мача с втори гол. Бившият играч на Левски Мариян Христов изведе по прекрасен начин резервата Димо Атанасов сам срещу Стоянов, който не сгреши и с прецизен удар прати топката под плонжа му за 0:2.

Деян Христов можеше да направи резултата класически, но пропусна да отбележи сам срещу вратаря на Несебър. Шанс да отбележи имаше и Мариян Христов, който направи уникален пропуск 5 минути преди края. Полузащитникът получи топка от 4-5 метра пред вратата, но би много слабо и вратаря спаси.

В даденото от рефера продължение Несебър все пак вкара почетен гол, след перфектен изпълнен пряк свободен удар на Георги Калайджиев, който и фиксира крайното 1:2 за Ботев Пловдив.

Така с тази победа Ботев Пд запазва 2-ра позиция с актив от 48 точки. Несебър е последен с актив от 26.


Виж коментарите (86)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).