Катар инвестира в новия национален стадион?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:02 / 18.05.2012
2511
Катарското правителство може да инвестира в новия национален стадион, който трябва да се построи на 4-и километър в София. Това обяви вчера премиерът Бойко Борисов, след като откри ремонтирания за 1,2 млн. лв. комплекс "Академик 4-и километър".

- Ако накарам катарския премиер да инвестира в България, имаме план с публично частно партньорство на 4-и километър да направим национален стадион плюс 4-етажен паркинг до спортната зала, за да може всички посетители да паркират - заяви Борисов.

Преди това Борисов вежливо помоли журналистите да се преместят от терена, за да види футболните умения на най-малките групи от школата на Лъвчетата.

Освен проекта за национален стадион на срещата с катарския премиер Хамад бин Джасим ал Тани Борисов обсъжда и възможността каратските авиолинии да станат генерален спонсор на Турнира на шампионките в женския тенис, който ще се играе в края на годината. По думите на премиера стойността на помощта от Катар за провеждането на турнира ще е в размер на ЗЗО ООО евро.

Вчера министър-председателят Борисов и министърът на спорта Свилен Нейков откриха реновирания стадион "Академик" на 4-и километър.

- Един милион и двеста хиляди лева вложихме, за да бъде изградено това прекрасно спортно съоръжение на мястото на запустялото игрище, което беше тук. Ще имат възможност аматьори и професионалисти да го ползват. На всички, които ще ползват това игрище, пожелавам успешна игра - заяви при откриването Борисов.

Източник: в. "7дни спорт"


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).