Оправдават Даксон, излиза във финала срещу Лудогорец?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
19:01 / 14.05.2012
7417
Председателят на антидопинговата комисия към БОК Николай Маринов направи сензационно изявление, че всички играчи с татуировки използват мазила, съдържащи забранени субстанции и при проверка могат да бъдат хванати с допинг, какъвто е случая "Даксон".

Това изявление Маринов направи именно след днешното изслушване на бразилеца и представителите на Локомотив Пд, които трябваше да докажат, че Даксон е използвал мазило за алергия, а не допинг.

"Всички играчи с татуировки използват мазила, съдържащи глюкокортико стероиди. Ако минат на допинг тест, ще покажат наличие на забранени субстанции по подобие на Даксон (бел.ред.: подобни мазила се използват след направата на нова татуировка и се употребяват за около седмица). По принцип тези мазила не са забранени, но във всички случаи се изисква вписването им и трябва да се уведоми за тяхната употреба. Даже ще ви кажа една случка от преди малко. Докторът на Локомотив Пд се уплаши, че един техен футболист, корсиканец, вратар, има татуировки. Поради тази причина сега му претърсва багажа за всевъзможни мазила", коментира Маринов.

Той уточни, че най-вероятно играчът на смърфовете Даксон Да Силва, който бе хванат с допинг, ще получи минимална санкция и тя няма да е придружена с лишаване от състезателни права дори за една среща. Окончателното решение ще стане ясно утре, но най-вероятно бразилецът ще играе за Локо във финала за купата на България срещу Лудогорец.

Източник: Sportal.bg



Виж коментарите (27)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).