ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев очаквано загуби гостуването си на ЦСКА с 0:2
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:53 / 11.11.2007Коментари (0)5173
© Plovdiv24.com
снимка: Архив
При обидно малко публика на стадион "Българска армия" ЦСКА постигна очаквана победа срещу пловдивския Ботев с 2:0. Отново Арсов бе футболистът на Ботев, който спаси тима от катастрофален резултат.

Натискът на ЦСКА бе изключително силен в първите 9 минути, докато не падна и гола във вратата на Ботев. След това те се успокоиха и заиграха по-бавно и по-спокойно. Още в първата минута имаше 2 опита за атака на ЦСКА. Неи от домакините стреля не веднъж към вратата на гостите, но Лилчо Арсов отново бе на мястото си и ловеше топката. При едно от положенията обаче топката влезе в мрежата, но поради вдигнат флаг за засада голът не бе зачетен.

В 9-та минута обаче след грешка в отбраната на гостите, топката попадна у Велизар Димитров, който се измъкна сам срещу Лилчо Арсов и от непосредствена близост преодоля стража на канарчетата, с което откри резултата.

Последва разиграване между двете врати. При едно такова Саидходжа получи топката, но бе крайно неточен. Треньорът на "канарчетата" през цялото време се опитваше да дава наставления на футболистите си.

Продължаващите силни атаки на ЦСКА дадоха нов резултат в 37-ма минута, когато след грешка в халфовата линия на пловдивчани топката попадна в Удоджи. Той подаде към Велизар Димитров, който пък елегантно пусна с пета към Тодор Янчев. Последният от зоната на дузпата не сбърка и направи резултата 2:0.

Арсов успя да покаже качествена игра още няколко пъти преди края на първото полувреме, като спаси поредните опасни шутове към врата на Ботев. Караматев направи доста опасен шпагат в края на първото полувреме, но се размина само с устна забележка от рефера.

Второто полувреме започна със смяна за Ботев. На мястото на Тимонов влезе Гаджалов.

Може би най-силната минута за Ботев в мача бе бе 50-та, когато пловдивчани имаха две статични положения. При изпълнение на ъглов удар за "канарчетата" вратаря на домакините Петров скочи високо и улови топката, с което прекъсна и серията атаки на Ботев.

В 55-та минута Георги Христов успя да напредне към вратата на ЦСКА, но Тодоров изчисти. Доста удобна ситуация се откри за пловдивчани в 61-ва минута.  Саидходжа обаче се засуети и бранител на "червените" му отне топката. Минута по-късно Манчев успя да си заработи жълт картон за реплика срещу рефера Кольо Данев. Малко по-късно пък Тенев смени Караматев с Кръстев.

В 75-та минута футболист на Ботев лежеше на земята, но доста продължително време, никой от двата отбора не изкара топката, за да може да се провери, какъв е проблема с играча на гостите.

В 84-та минута Манчев изпълни корнер за гостите, но Валентин Илиев бе на точното място и успя да избие топката. Минута по-късно футболистите на Тенев пробваха двойно подаване, но за пореден път атаката приключи твърде бързо и безуспешно.

В последните секунди на двубоя "армейците" отново обстреляха вратата на Арсов, но стражът бе непреодолим и успя да запази резултата от първото полувреме и като краен за двубоя - 2:0.

Така Ботев застава на едно от последните места със своите 10 точки, след като вчера Спартак (Вн) спечели двубоя си и дръпна с 2 точки пред "канарчетата" във временното класиране.

Съставите на двата отбора:
БОТЕВ (ПД): Лилчо Арсов, Йордан Минев, Величко Величков, Илиян Гаров, Борислав Караматев, Георги Аврамов, Даниел Божков, Николай Манчев, Тодор Тимонов, Георги Христов

ЦСКА: Ивайло Петров, Йордан Тодоров, Александър Тунчев, Валентин Илиев, Фелипе Машадо, Маркиньос, Тодор Янчев, Удоджи, Флорентин Петре, Велизар Димитров, Неи

Още по темата: общо новини по темата: 5
11.11.2007
11.11.2007
10.11.2007
09.11.2007
06.11.2007






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Сезон за историята!
Загорец с две визити в Пловдив за три дни, първата е в "Коматево"
Феновете на Ботев със специална фланелка и стикери за спечелената Купа
Брахими: Тръгвам си с високо вдигната глава! Няма да забравя красивите моменти
За добра кауза: Топката от финала бе продадена за 1912 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: