Хиляди се събраха да отпразнуват вековния Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (101)
20:03 / 12.03.2012
25590
Хиляди привърженици на Ботев Пловдив се събраха на площад Централен, за да отбележат своя 100-годишен юбилей на клуба, предаде репортер на Plovdiv24.bg.
 
Честването започна с откриване на изложба на трофеи и отличия, които са печелени от клуба и негови футболисти. Тя е експонирана в Градската художествена зала и ще остане до края на месеца.

Официалното честване започна в Концертна зала с националния химн и химна на отбора "Тих бял Дунав" в изпълнение на Хора на момчетата.

Собственикът на вековния клуб Цветан Василев уважи юбилея на куба, като дойде заедно с президента на Българския Футболен Съюз Борислав Михайлов.

"Благодаря на всички, които изпълнихте залата и площада отвън и присъствието ме кара да се чувствам уверен, че любимият ни отбор ще бъде отново там, където му мястото - сред елитните отбори", каза в приветствието си Юли Попов, президентът на "канарчетата".

Той приветства всички гости, сред които Борислав Михайлов, Валентин Михов, Михаил Касабов, Димитър Пенев, Константин Баждеков, Атанас Узунов, Георги Титюков и ветерани на отбора от най-силните му години (70-те и 80-те) - легендата на "жълто-черните" Динко Дерменджиев, носителят на златната обувка Георги Славков, Видин Апостолов, Добри Ненов, Марин Бакалов, Димитър Младенов, Славчо Хорозов, Костадин Костадинов, Костадин Видолов!

Президентът на БФС Боби Михайлов връчи значка и грамота на собственика на пловдивчани Цветан Василев, както и на ветераните на Ботев Пловдив от най-силните му години. Борислав Михайлов връчи плакет и флаг на президента на "жълто-черните" Юли Попов.

Васил Найденов вдигна всички на крака, като накара хората в залата да запеят неговите хитове, а точно в 19,12 часа небето над Пловдив се изпъстри от мащабна заря.

 



Виж коментарите (101)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).