ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мария Капон оглави комитет “Пловдивчани за ДА за Пловдив”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:38 / 12.10.2007Коментари (0)3044
©
Независимият пловдивски депутат Мария Капон оглави вчера група от 80 интелектуалци на име "Пловдивчани за Десен Алианс за Пловдив" , който е в подкрепа на кандидата за кмет Николай Караиванов и листата с районни кметове и общински съветници на "Десен Алианс за Пловдив" . В комитета влизат гросмайстор Любен Попов, галеристката Катя Сариева, склупторът Атанас Карадечев и много други скулптори, художници, преподаватели, режисьори, музиканти, актьори и видни пловдивчани, които символичният за синята кауза ресторант "Одеон" едва побра .
За мен е огромна чест, че днес тук са се събрали пловдивчани, които обичат града си и ще дадат подкрепата си за "ДА за Пловдив". Днес, когато пловдивската десница се бори за лицата си, подкрепата на хората, които обичат Пловдив е изключително важна за нас. С тези думи пловдивският народен представител се обърна към интелектуалците, препълнили ресторанта.

В изключително емоционална реч Мария Капон представи с по няколко думи насъбралите се около нея претенденти за градоначалник, районни кметове и общински съветници.
Надали някой може да защитава по-добре интересите на гражданите на Пловдив от Тони Симидчиева, втора в общинската листа. Аз благодаря на Тони за активното й участие в кампанията на "ДА за Пловдив" , защото колкото и да не е модерно да си политик, трябва все по-често да излизаме на тази сцена, за да можем да променим България, посочи независимият народен представител.

Светлана Грозданова е кандидатът ни за кмет на район "Тракия"- най-тежкия район за пловдивчани или най-лесния от гледна точка на опонентите ни. Светлана е икономист, има счетоводна къща и си изкарва хляба сама. Тя управлява както пари , така и хората, които работят за нея. Това е много важно качество, което трябва да притежава всеки бъдещ кмет, заключи пловдивският депутат.

Светозар Гледачев е кандидатът ни за кмет на район "Северен". Той е много добър икономист, за много от вас е известен като икономически анализатор. Познавам го от много години като един от най-острите критици на всяка една икономическа платформа, когато тя не е добра за хората. С управленските си качества е най-успешния избор за кмет на район "Северен" , обяви Мария Капон.

Иво Бояджиев е много добър адвокат -изключително известно име в Пловдив.. Ще кажа нещо лично, защото смятам, че пред вас-моите приятели, мога да го споделя. Преди много години Иво е заставал рамо до рамо с мен в битка, която водихме заедно. Виждала съм неговите качества, тогава когато е трябвало по закона за защита на конкуренцията той да води дела, така както трябва да бъдат водени, за да има свободен пазар у нас. За нас е голяма чест, че той реши да се кандидатира за районен кмет, да бъде на политическата сцена като участник, а не като зрител, изтъкна пловдивският депутат.

Нещата изглеждаха много сложни, не беше ясно нито решението на сегашната кметска управа, нито какво може да се очаква и кои са партньорите, които могат да застанат до нас. Николай Караиванов прояви смелост като реши да заложи авторитета и името си в тази кампания. Мисля, че всички имаме шанс да покажем на Пловдив, че той може да бъде управляван по различен начин. С тези думи пловдивският депутат се обърна към претендента за кмет на "ДА за Пловдив" Николай Караиванов.

Преди около месец бяхме пред голяма дилема-дали днес да воюваме за лицата си и да се опитаме да променим стила и начина, по който се прави политика в града, сподели Мария Капон.

Тежък беше процеса, при който трябваше да се намерят нови лица в листите за общински съветници. От една страна всички искат нови лица на политическата сцена, а от друга страна казват "Ама кой е той, не го познаваме" , продължи независимият народен представител.

Днес ще имате възможност и вие, а се надявам и пловдивчани в следващите години да опознаят тези хора. Считам, че "Десен Алианс" е основата на модерната десница в страната, която ще ни мотивира и ще създаде енергия.
С тези думи пловдивският депутат благодари още веднъж на пловдивските интелектуалци за подкрепата, която оказват на "Десен Алианс за Пловдив".

Аз благодаря на всеки един от вас, че се съгласи да застане до нас, а не зад нас. До нас, защото пътят, по който сме тръгнали се нуждае от вашата подкрепа и от Вашите рамене. Кандидатирах се, защото стана дума за лицата ни, за каузата ни, за достойноството ни, като демократи и пловдивчани. Благодаря ви от сърце, защото екипа на "Десен Алианс за Пловдив" е екип от кадърни хора, които искат да променят манталитета в управлението на нашия град. С тези думи Николай Караиванов благодари на Мария Капон и на пловдивските интелектуалци за подкрепата за "ДА за Пловдив".

 

 

 

 



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Първа лига, сезон 2024/2025
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: